Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Beogradski sastanak Atamana i Panatinaikosa, Grci odmah demantuju

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.04.23. | 17:23

Nešto se kuva u taboru Panatinaikosa

Još od vremena Željka Obradovića, Panatinaikos nije ni senka tima koji je harao Evropom. Svedoci smo bili trenerske vrteške iz sezone u sezonu, a ništa drugačije nije bilo ni sada. Očekivalo se dosta od Dejana Radonjića, ali je nekadašnji trofejni stručnjak Crvene zvezde nije dočekao kraj sezone, a već sada iz tabora Atinjana traže adekvatnu zamenu na duže staze. Pričalo se o Pablu Lasu, a sada je aktuelan Ergin Ataman.

Dugogodišnji trener dvostrukog šampiona Evrope je prema navodima grčke Gazete već pričao sa čelnicima Panatinaikosa i to u Beogradu gde je bio prisutan i njegov agent Miodrag Ražnatović.

Izabrane vesti

Navodno se diskutovalo o dužini ugovora i o svim finansijskim detaljima.

Ipak, nije bilo dugo potrebno da stigne demant od strane Panatinaikosa gde su istakli da nikakvog sastanka u Beogradu nije bilo. Podsetimo da je Panatinaikos nešto slično uradio kada je bila aktuelna priča oko Luke Vildoze i njegovog prelaska u Panatinaikos naredne sezone.

Što se biografije Atamana tiče, ona govori sama za sebe. Najuspešniji je trener Efesa sa kojim je osvajao sve. Naravno najviše se pamte titule Evrolige iz 2021. i 2022. godine. Najbolji su bili i 2020, ali je ta sezona prekinuta zbog pandemije.

Ataman je tvorac jednog od najuspešnijih evroligaških timova u modernoj istoriji Evrolige jer je sa Efesom u tri sezone igrao najbolju košarku u Evropi. Osvajao je titule 2021. i 2022. godine, a 2020. je bio najbolji tim EL, ali je nadmetanje tada prekinula pandemija virusa korona.

Tokom bogate karijere, radio je na klupama Turk Telekoma, Pinar Karšijake, Efesa (u tri navrata), Montepaskija, Ulkera, Fortituda (tada pod imenom Klimamio), Bešiktaša (u dva navrata) i Galatasaraja, a trenutno je i selektor Turske.

Podsetimo da se Efes još uvek bori za mesto među osam najboljih zu Evroligi ove sezone iako ih čeka skoro pa nemoguća mesija. Tim koji je prethodne dve sezone dominirao Evropov, ove je imao previše kikseva i problema sa povredama. Na sve to su se nadovezale brojne priče o odlascima igrača posle ove sezone na čelu sa Vasom Micićem koji bi mogao u NBA ligu.


tagovi

Ergin AtamanEvroligaKK Panatinaikos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara