Beron u dresu Zvezde protiv Partizana (© Star Sport)
Beron u dresu Zvezde protiv Partizana (© Star Sport)

Beron za Mozzart Sport: Rado se sećam mečeva sa Partizanom, najzanimljivijih u karijeri

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.10.22. | 17:07

Amerikanac iz milanske Olimpije se u razgovoru za naš portal prisetio perioda kada je osvajao titule sa Crvenom zvezdom, a sada je spreman za duel protiv crno-belih u trećem kolu Evrolige

Bliži se premijera Partizan Mozzart Beta pred domaćim navijačima u Areni (utorak, 20.45). Očekuje se krcata dvorana, atmosfera za pamćenje posle više od sedam godina čekanja, ali jedan čovek ima plan da pokvari slavlje crno-belih. Dobro poznati Bili Beron. Vanserijski šuter koga navijači Zvezde pamte po najlepšem, a navijači Partizana po najgorem. Američki bek je blistao u crveno-belom dresu dve sezone, pod dirigentskom palicom Milana Tomića kada je kao MVP donosio titule na Mali Kalemegdan. Danas je Bili udarna igla Etorea Mesine u Olimpiji Milano koja će sutra na megdan crno-belima.

Izabrane vesti

"Kada sam bio u Crvenoj zvezdi, mečevi protiv Partizana su mi bili najzanimljiviji. Najupečatljiviji u karijeri. Sama atmosfera u timu pred početak meča je nešto što nikada neću zaboraviti", priča Beron za Mozzart Sport pre nego što je sa ekipom šampiona Italije poleteo za glavni grad Srbije.

Beron je u Beograd prvobitno stigao 2018. godine, posle sezone u turskom Eskišehiru. Pre toga je igrao nosio dres Mursije, Šarlroe i Ritasa. Nigde se nije zadržao duže od sezone, sve dok nije došao na Mali Kalamegdan, posle razgovora sa tadašnjim trenerom Tomićem.

"Naviru mi sećanja, mnogo toga mi pada na pamet kada pomislim o vremenu u Zvezdi. Osvojene titule verovatno odmah izbiju na vrh i izmame sreću. Imali smo kao tim mnogo uspeha, što mi je pomoglo da napredujem u karijeri. Ne čujem se redovno sa bivšim saigračima, tek s vremena na vreme, ali uvek ću ceniti period koji smo proveli zajedno kao ekipa koja je pobeđivala".

Sada je Bili deo velikih planova Mesine u Evroligi, što je i demonstrirao na startu sezone. U prvom kolu Evrolige Asvelu je ubacio 18 poema, pritom šutirajući trojke 4/4. Slično će pokušati da ponovi i u Areni pred navijačima Partizan Mozzart Beta.

"Očekujem agresivan Partizan, u to nema nikakve sumnje. Uvek igraju čvrsto, tako je bilo i kada sam ja bio deo večitih derbija. Od prvog pa do psolednjeg minuta mečeva bile su žestoke borbe. Uveren sam da će i sada biti isto, a i meč se igra pred navijačima Partizana u verovatno punoj dvorani".

Na jednog igrača - bivšeg saigrača iz dana u crveno-belom - Beron će obratiti posebnu pažnju.

"Kevin Panter igra sjajnu košarku i moraću da se fokusiram na njega".

Italijani su sigurno otvorili sezonu protiv Asvela, ali su doživeli neočekivan poraz kod kuće od Albe koja je u izvanrednoj formi pošto je trenutno na četvrtom mestu posle pobeda nad Partizanom i Olimpijom Milano.

"Ove godine u Evroligi je veliki broj ekipa koje pretenduju na visok plasman, čak i titulu. Za nas je bitno da napredujemo, jer je sezona dugačka. Moramo da rastemo kao ekipa, bez obzira na trenutne rezultate. Doći će prava forma kada krene plej-of."

Tokom karijere Amerikanac je radio sa mnogobrojnim stručnjacima, ipak niko nema biografiju kao Etore Mesina. Četvorostruki šampion Evrope i dva puta trener godine u Evroligi.

"Veoma je zahtevan, želi od svakog igrača da u potpunosti shvati igru košarke. Za tako nešto je potrebna disciplina i fokus", završava Beron javljanje za Mozzart Sport.



tagovi

Bili BeronKK Crvena zvezdaKK PartizanPartizan Mozzart BetOlimpija Milano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara