Bertomeu u Podgorici: ABA liga ne dobija drugo mesto u Evroligi

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.02.19. | 20:03

Snažna izjava

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu specijalni je gost Budućnosti u susretu protiv Himkija, a pre utakmice odgovarao je na pitanja novinara.

Izabrane vesti

Sedmicama unazad Bertomeu u javnost izlazi sa komentarima vezanim za budući izgled Evrolige, odnosno dalje širenje elitnog takmičenja, zbog čega je jedno od pitanja medija bilo - da li će Jadranska liga u budućnosti dobiti drugo mesto? Odgovor je bio jasan - u narednih pet godina sigurno ne. 
"Ostaće na broju 18 u narednih makar pet godina. Taj broj je idealan za kvalitet i podelu po regijama. Takođe ostavlja mogućnost da svi igraju domaća prvenstva što je bitno. Asvel i Bajern su dobili licence jer ce pomoći da se otvore dva velika tržišta za nas. U pregovorima smo sa Parizom i Londonom, ali ne očekijem promene u narednim sezonama, pa ni još jedno mesto za ABA ligu. Jedino što bi moglo da se dogodi je da iz Evrokupa dva tima idu u Evroligu i to bi bila šansa i za klubove iz regije", rekao je Bertomeu, a prenosi crnogorski portal CDM.

Dakle, Bertomeu je još jednom istakao važnost projekta tima iz Londona, koji će se sigurno realizovati u budućnosti, a nedavno je pomenuo i mogućnost da Pariz bude uključen u elitno društvo, što je i večeras potvrdio. On je istakao da mu je želja da Evroliga bude „vrhunski brend i takmičenje“ i da će se ona organizovati na osnovu mogućnosti klubova.

Foto: MN Press


tagovi

Đordi Bertomeu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara