Dušan Alimpijević (©Star Sport)
Dušan Alimpijević (©Star Sport)

Bešiktaš se vratio na pobedničku stazu, Mičel i Nidam presudili Veneciji

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.11.23. | 20:16

Ekipa Dušana Alimpijevića na skoru 4-1

Posle neverovatnog poraza u još luđoj završnici na gostovanju Vulvsima u Litvaniji, Bešiktaš se vratio na pobedničku stazu. Prvo je ubedljivo savladan Bujukčekmeče u domaćem prvenstvu, onda i Venecija u Evrokupu – 74:68 (25:16, 15:26, 21:12, 13:14).

Nije bilo lako, sastav Dušana Alimpijevića imao je uspone i padove u igri sve do sredine treće četvrtine, ali je serija 18:5 omogućila domaćinu da ponovo uzme vođstvo i onda dovrši posao u odlučujućih deset minuta. Bešiktaš je otišao na dvocifrenu prednost oko koje se mahom vrteo do poslednjeg zvuka sirene.

Izabrane vesti

Tada su iskočili dvojica ponajboljih igrača istanbulskih crno-belih – Derek Nidam i Metju Mičel. Plejmejker kojem Alimpijević mnogo veruje i pouzdani krilni košarkaš preuzeli su odgovornost i učinili da Venecija ostane bez šanse da se ozbiljnije uključi u igru za pobedu. Njih dvojica su ujedno bili i najefikasniji u domaćim redovima. Mičel je spakovao 15 poena uz tri skoka, po dva skoka i ukradene lopte za indeks 17, dok je Nidam uz 13 poena imao još šest asistencija i tri uhvaćene lopte uz indeks korisnosti 16. Isti broj poena imao je Lejton Hemonds, dok je Džona Metjuz uz 11 poena (5/16 iz igre, 1/7 za tri) imao pet uhvaćenih lopti. U Veneciji jedini sa dvocifrenim učinkom bili su Marko Spisu sa 15 i Kajl Viltdžer sa 10 poena, čemu je dopisao još četiri uhvaćene i tri ukradene lopte.

Bešiktaš sada ide na 4-1, dok je Venecija na 1-4. Pariz ostaje jedina neporažena ekipa u Grupi A, pošto je slavila i na gostovanju Prometeju rezultatom 96:79 (17:22, 31:19, 27:19, 21:19). Francuski sastav prelomio je susret u trećoj deonici kada je stekao ubedljivu dvocifrenu prednost i sa njom se držao do isteka vremena.

Učinkom Parižane su predvodili Nadir Hifi sa 20, odnosno Mikael Jantunen sa 15 poena, dok je Leon Kracer zabeležio dabl-dabl sa 12 poena i 11 skokova. Ronald Marč bio je najefikasniji igrač utakmice sa 23 poena (4/9 za tri), mada mu je nedostajala podrška saigrača pošto je još samo Jusuf Sanon bio dvocifren kod Prometeja sa 11 poena.



tagovi

EvrokupKK BešiktašKK VenecijaDušan Alimpijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara