Rasel Vestburk (Reuters)
Rasel Vestburk (Reuters)

Bez Lebrona, Vestbrukov tripl-dabl nije dovoljan ni za Medison

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.11.21. | 04:05

Lejkersi poraženi u Njujorku

Za veliko rivalstvo je potrebno dvoje, a u istorijskom rivalstvu Los Anđeles Lejkersa i Njujork Niksa već dugo vremena fale ovi drugi. Godinama su Lejkersi bili sila, a Niksi među najslabiijim ekipama lige pa tu nije bilo nekog velikog rivaliteta. Sličan je odnos snaga i danas pa je zato svaka pobeda Niksa nad Lejkersima velika stvar. Kao ova sada...

Bez suspendovanog Lebrona Džejmsa, Lejkersi nijednom nisu poveli u Medison Skver Gardenu i na kraju su domaći Niksi zasluženo slavili 106:100. Pored kažnjenog Lebrona, Lejkersi nisu imali ni Entonija Dejvisa potpuno spremnog jer je on uoči utakmice osetio simptome prehlade ali je ipak zaigrao. U takvoj situaciji je lidersku palicu preuzeo Rasel Vestbruk, ostvario tripl-dabl ali kao i mnogo puta u karijeri zabeležio je poraz.

Izabrane vesti

Niksi su sjajno otvorili meč i poveli 10:0, a prvu četvrtinu rešili i usvoju korist 36:20. Uspeli su Lejkersi da smanje zaostatak do poluvremena i da se na krilima Vestbruka i Entonija potpuno vrate u igru u trećem kvartalu. Dva puta su stizali do izjednačenja ali su Furnije i bivši član Lejkersa Džulijus Rendl sprečili preokret. Sjajnom rolom u poslednjoj četvrtini se istakao Imanuel Kvikli. Pogodio je neke važne koševe, Lejkerse nikako nije išao šut i meč je rešen. 

Rasel Vestbruk je meč završio sa 31 poenom, 13 skokova i 10 asistencija. Dejvis je dodao 20. U pobedničkom timu je blistao Evan Furnije sa 26 poena i 6/9 za tri poena, dok je „osvetnik“ Rendl ubacio 20 uz čak 16 skokova.

Neizvesnije je bilo u Detroitu gde je gostovao Majami. Domaći Pistonsi su vodili u većem delu meča, imali i dvocifrenu prednost krajem treće četvrtine ali su poraženi 92:100. Junak preokreta i pobede je bio Tajler Hiro koji je krenuo sa klupe ali se razigrao i ubacio 31 poen. U poslednjoj četvrtini je pogodio tri bitne trojke, Majami je stegao odbranu i Pistonsima se ponovio meč protiv Lejkersa u kojem su prokockali pobedu.

NBA liga

Detroit - Majami 92:100

/Hiro 31 - Grant 21/

Njujork - Lejkersi 106:000

/Furnije 26 - Vestbruk 31/

Portland - Denver

Klipersi - Dalas



tagovi

Los Anđeles LejkersNjujork NiksRasel VestbrukDžulijus RendlEvan Furnije

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara