Ti Džej Parker i Eli Okobo (©Star Sport)
Ti Džej Parker i Eli Okobo (©Star Sport)

Biće ovo ludo finale: Monako pretrpeo katastrofu, Asvel imao i +44

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.06.22. | 22:35

Izjednačenje u finalnoj seriji

Ako je suditi po ove dve utakmice, čeka nas još mnogo uzbuđenja u finalnoj seriji francuskog prvenstva! Posle velikog brejka Monaka u prvom susretu usledio je brutalan odgovor Asvela koji je na sastavne delove razmontirao protivnika i deklasirao ga uz konačnih 91:54 (28:12, 22:11, 22:14, 19:17).

Ekipa Ti Džej Parkera igrala je u petoj brzini od prvog sudijskog podbacivanja lopte do poslednjeg zvuka sirene, dok igrači Saše Obradovića kao da nisu došli na večerašnju utakmicu jer je posle samo nekoliko minuta razlika bila dvocifrena, do kraja prve deonice bilo je +16 (28:12), do poluvremena +27 (50:23), a gotovo ponižavajuće deluje to da je do pred sam kraj treće četvrtine gost imao svega 30 poena kada se Asvel prvi put našao na 41 poen udaljenosti...

Izabrane vesti

Ovde nema šta previše da se priča, Asvel je poslao više nego jasnu poruku da će već koliko u sledećem duelu ići na brejk kojim će vratiti prednost domaćeg terena, a možda čak pokušati i da seriju završi u srcu Kneževine.

Interesantno, domaćin na 91 poen nije imao igrača sa više od 13, a samo su trojica bili na dvocifrenom učinku. Cela ekipa postigla je samo sedam trojki, a svi su uspeli da se upišu u listu strelaca koju je predvodio Dilan Osetkovski sa 13 poena. Dva manje imao je Markos Najt, dok je Eli Okobo upisao 10 poena, šest skokova i četiri asistencije. Džejms Gist pobedi je doprineo sa devet poena i šest uhvaćenih lopti.

U suprotnom taboru jedino je Ibrahima Faje ubacio 10 poena, na to je dopisao pet skokova. Alfa Dijalo pogodio je osam, a Majk Džejms šest poena uz samo jedan pogodak iz igre (1/9)! Džeri Butsijel je imao sedam poena i pet uhvaćenih lopti, dok se Danilo Anđušić nije našao u protokolu.

Ceo Monako je žestoko podbacio večeras! Iz igre gosti su šutirali tek 29 odsto, uz 4/20 za tri poena i čak devet promašenih slobodnih bacanja (14/23).

Serija se seli u Monako, a naredna utakmica igra se u ponedeljak od 20.30.


tagovi

KK MonakoAsvelKK AsvelEli OkoboSaša Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara