Stefan Birčević (AFP)
Stefan Birčević (AFP)

Birčević kad je najpotrebnije, Kluž na korak od polufinala

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.04.22. | 20:38

Rumuni iznenadili Nemce

Prvi meč FIBA Lige šampiona je doneo uzbuđenja i iznenađenje. Rumunski Kluž je ipak iskoristio prednost domaćeg parketa i slavio protiv objektivno jačeg Ludvigzburga iz Nemačke 76:73. Revanš je na programu za sedam dana u Nemačkoj, a eventualna majstorica se igra opet u Rumuniji.

Gubio je Kluž šest minuta pre kraja 60:65 ali je odirgao sjajno u finišu i napravio preokret vredan pobede. Jednu od ključnih uloga je imao i dugogodišnji srpski reprezentativac Stefan Birčević. Krilni centar je u samom finišu meča pogodio trojku i bitnu dvojku pola minuta pre kraja kojom je postavio konačan rezultat.

Izabrane vesti

Kluž je bolje otvorio meč, imao i vođstvo na poluvremenu ali je u trećoj četvrtini doživeo pad u igri i Nemcu preokrenuli. Ipak, rumunski tim nije izgubio priključak i u poslednjem kvartalu je iščupao pobedu koja mu makar garantuje majstoricu na domaćem parketu.

Amerikanac Patrik Ričard je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 14 poena, a odimah iza njega je bio Birčević sa 13 poena i četiri skoka uz šut iz igre 5/7. Na drugoj strani je Džona Radebo ubacio 16 poena.


tagovi

Stefan BirčevićFIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara