MN Press
MN Press

Birčević: Mozzart radi sjajne stvari za razvoj košarke

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.02.22. | 10:39

Proslavljeni reprezentativac preuzeo funkciju sportskog direktora kluba iz rodnog mesta: Za mene je velika čast što obnovljeni teren u Lazarevcu poneo moje ime, a zahvalan sam i na donaciji dresova za KK Borac

U Lazarevcu postoji košarkaški teren koji nosi ime po Stefanu Birčeviću, a svaki mladi zaljubljenik u basket iz ovog mesta sanja da krene stopama srebrnog reprezentativca. Osvajač olimpijske, svetske i evropske vicešampionske titule sa Orlovima vratio se u rodni kraj da pomogne lokalnom klubu KK Borac u ulozi sportskog direktora.

Bivši as Partizana, a sada glavna uzdanica Kluža, svakodnevno iz Rumunije prati rad jedne nove generacije koja beleži zapažene rezultate. Upravo je to bila ideja kompanije Mozzart kada je 2016. obnovila teren u ovoj beogradskoj opštini - da se što više klinaca okrene igri pod obručima i da krenu Birčinim putem.

Izabrane vesti

Zato je Mozzart ponovo posetio Lazarevac i u sklopu akcije “Novi dresovi za nove šampione”, košarkašima Borca donirao dva kompleta opreme.

"Mi smo mlad klub koji želi da privuče omladinu na košarkaške terene. Imamo veoma dobar juniorski tim koji je u vrhu kvalitetne lige i nadamo se tituli. Naši juniori igraju i seniorsku ligu, gde su se plasirali u plej-of. Druge selekcije takođe dobro napreduju. Imamo nekoliko igrača koji mogu da zaigraju ozbiljnu košarku, ako budu nastavili sa dobrim radom. Nadamo se da ćemo sledeće sezone napasti ulazak u B ligu, ukoliko nam finansije dozvole”, ističe Birčević.

Akcija „Novi dresovi“ upravo ima za cilj da pruži podršku niželigašima u borbi za viši rang, a do sada je oko 250 klubova širom zemlje dobilo opremu. Među njima su mnogobrojni košarkaški.

"Mozzart generalno radi sjajne stvari za razvoj košarke – ulaže u infrastrukturu i pomaže klubovima. Za mene je velika čast što je renovirani teren u Lazarevcu poneo moje ime, a zahvalan sam i na ovoj donaciji dresova za KK Borac. Drago nam je da Mozzart prepoznaje naš rad i nadamo se još boljoj saradnji u budućnosti".

Borac postoji sedam godina i Birčević je tu od samog početka, a u međuvremenu je preuzeo funkciju sportskog direktora.

"Dušan Stevanović je pokrenuo celu priču, a sada veliku ulogu u stvaranju igrača imaju Moca Đorđević, Dušan Gašić, trener seniora Marko Ljubojević. Vladimir Ilić mnogo pomaže kao predsednik kluba, kao i tim-menadžer Radovan Milanović", zaključuje proslavljeni reprezentativac iz Lazarevca.

gallery

Foto: Branko Starčević


tagovi

Stefan BirčevićMozzartnovi dresovi za nove šampione

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara