Timoti Luvavu Kabaro (©fiba.basketball)
Timoti Luvavu Kabaro (©fiba.basketball)

Bivši igrač Mege Luvavu Kabaro potpisao za Finiks

Vreme čitanja: 1min | sub. 24.09.22. | 23:14

Srebrni Francuz u Sansima

Francuski reprezentativac Timoti Luvavu Kabaro karijeru nastavlja u Arizoni. Finiks Sansi su potvrdili da su potpisali saradnju sa 27-godišnjim šuterom koji je prošlu sezonu proveo u Atlanti. Detalji ugovora još nisu poznati, mada pojedini američki mediji navode da je potpisao saradnju samo za trening kamp.

U isto vreme ugovor sa Finiksom potpisao je i bek Frenk Džekson, za kojeg je Šams Čaranija nedavno obelodanio da će parafirati ugovor bez garancija (non-guaranteed).

Izabrane vesti

Luvavu Kabaro je afirmaciju stekao u dresu Mege, kada je u sezoni 20015/16 bio jedan od najboljih igrača ABA lige. Nakon epizode u Beogradu izašao je na NBA draft gde su ga Filadelfija Seventisiksersi izabrali (24. pik).

Proveo je poslednjih šest godina u najjačoj ligi sveta. Dve se zadržao u Pensilvaniji, potom igrao za Oklahomu, Čikago, Bruklin i Atlantu minule sezone. Iza sebe ima 328 ligaških nastupa i prosek od 5,9 poena i dva skoka po meču. U sezoni za nama beležio je 4,4 poena kao član Hoksa.

Nedavno je bio član reprezentacije Francuske koja je zaustavljena u finalu Evrobasketa od Španije. U pohodu na srebro odigrao je svih devet mečeva, prosečno na terenu provodio oko 17 minuta i beležio 4,9 poena, uz 2,4 skoka.


tagovi

Timoti LuvavuFiniks Sans

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara