Aleksej Nikolić (©fiba.basketball)
Aleksej Nikolić (©fiba.basketball)

Bivši igrač Partizan Mozzart Beta Aleksej Nikolić u Sasariju

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.10.22. | 14:14

Slovenački reprezentativac karijeru nastavlja u Italiji

Posle epizoda u francuskoj i Španiji, Aleksej Nikolić se vraća na Apenine. Kao pozajmljeni košarkaš Partizan Mozzart Beta je svojevremeno branio boje Treviza, a sada je potpisao ugovor sa Dinamo Sasarijem.

Izabrane vesti

"Sve se veoma brzo završilo, bilo su to luda 24 časa. Poziv je bio neočekivan, ali profesionalci smo i moramo da budemo spremni. Dolazim sa velikom energijom, nema šta da se razmišlja. Opušten sam i srećan što sam ovde. Učiniću sve da što pre pomognem ekipi na takmičarskom planu", rekao je Nikolić.

Aleksej je minulu sezonu počeo u francuskom Gravlenu, ali je završio u dresu San Pablo Burgosa kojem nije pomogao da opstane u ACB ligi. Karijeru je počeo u Sparsu iz Sarajeva pre 11 godine, igrao od 2015. do 2018. za Brose Bamberg, gde je sarađivao i sa Andreom Trinkijerijem i pre Partizana, pa je dobro upoznat sa italijanskom košarkom.

"Razgovarao sam sa trenero, ali ću imati još prilika da nastavim da učim. Evroligaški timovi Virtus i Milano su podigli nivou lige. Velika je stranst u Italiji, ali i pritisak. Upoznatm sa sa javnošću u Italiji. Sasari ima strastvene navijače i jedva čekam da stanem pred njih. Sa Trinkijerijem sam mnogo pričao, odveo me je na viši nivo. Pomogao mi je mnogo, pogotovu po pitanju discipline i rada".

Debi bi mogao da upiše upravo protiv bivšeg kluba Treviza.

"Biće čudno, posebno zbog tajminga, ali tamo sam imao dobar period i radili su sjajan posao u klubu. Biće uzbudljivo, nedostaje mi teren tako da će biti i uzbudljivo. Klub ima visoke ciljeve, tako da se očekuje pobeda i bićemo pod velikim pritiskom, ali to je normalno", zaključio je Nikolić.

Leto je proveo sa reprezentacijom Slovenije, bio je član ekspedicije Aleksandra Sekulića koja se borila na Evropskom prvenstvu. U dresu sa državnim grbom je pre pet godina osvojio i evropsko zlato.


tagovi

Aleksej NikolićDinamo SasariKošarkaška Serija APalakanestro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara