Žanis Pejners (© Star Sport)
Žanis Pejners (© Star Sport)

Bivši igrač Partizana individualno trenira NBA zvezdu: Selektor Letonije me zvao da pomognem

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.08.22. | 16:29

"Video je moj rad sa Porzingisom", priča za Mozzart Sport Žanis Pejners

Iz sezone u sezonu, veliki broj košarkaša prođe kroz tabor večitih rivala. Neki ostave veći ili manji trag. Među igračima koji nije uspeo da priraste uz srce navijača Partizana je Žanis Pejners koji je došao 2019. godine. Letonac je stigao u crno-beli tim kao veliko pojačanje na poziciji krilia kada je trener bio Andrea Trinkijeri, ali vrlo brzo je postalo jasno da nije u stanju značajnije da pomogne ekipi. Nije prošlo mnogo već je ispao iz rotacije, a ispostavilo se da mu je to bio poslednji igrački angažmana. Jedno vreme se posvetio putovanjima po svetu sa suprugom, a sada se ponovo vratio košarci. Međutim, u nešto drugačijoj ulozi - trenerskoj.

Naime, Pejners individualno sprema najboljeg igrača Letonije - Kristapsa Porzingisa. Novog asa Vašingtona.

Izabrane vesti

"Kristapsa dugo poznajem, prijatelji smo godinama, odlučili smo da udružimo snage kako bih ga najbolje spremio za sve velike izazove koji su pred njim, kako u reprezentaciji, tako i u NBA ligi. Uveren sam u njegove kvalitete, kako košarkaške tako i ljudske. On je sjajan momak i igrač i velika je budućnost pred njim", počinje Pejners javljanje za Mozzart Sport, ali onda otkriva i da je angaživan u nacionalnom timu Letonije:

"Sve je počelo sa Kristapsom, ali selektor je video kako radimo i odlučio je da pomognem čitavom timu. Zadužen sam da individualno spremam igrače, pomažem u svemu. Jednostavno nekako se desilo da uđem u trenerske vode iako nisam očekivao. Da li je ovo moja nova karijera, ne znam, idem iz dana u dan. Tako je u ovom momentu najbolje".

Vratili smo se na period kada je nosio dres Partizana. Veliki problem je tada bila povreda kolena.

"Jednostavno nisam mogao da se vratim na parket, pokušavao sam sve, ali nije išlo. Kada sam povredio koleno, odlučio sam da idem na operaciju, ali da stvar bude gora ni ona nije uspela, samo se dodatno pogoršala situacija sa bolom. Oni su bili svakodnevni i u takvom stanju nije moguće da igram na visokom nivou, nisam mogao čak ni da treniram. Pokušavao sam sa raznim vežbama posle Partizana, ali jednostavno nije išlo".

Jasno je da su igrački dani prošlost.

"Dugo sam van treninga koji je potreban da bih bio profesionalni košarkaš. Pitanje je bilo i kakve bih ponude dobio posle takve povrede. Na košarkaški teren sada izlazim isključivo iz ljubavi", zaključio je Žanis Pejners.

Kada se podvuče crta Pejners je profesionalnu karijeru završio u Beogradu u dresu Partizana. Odigrao je samo devet mečeva u ABA ligi. Prosečno je beležio svega 3,8 poena za 14 minuta u igri. Tokom karijere igrao je u Letoniji, Ukrajini, Grčkoj.


tagovi

Žanis PejnersKristaps PorzingisKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara