Noris Kol (©Star Sport)
Noris Kol (©Star Sport)

Bivši plej Budućnosti prešao kod Tonija Parkera

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.06.20. | 14:26

Ugovor na dve godine

Američki košarkaš Noris Kol je novi član francuskog evroligaša Asvela.

Nekadašnji plejmejker Budućnosti je došao iz Monaka kao slobodan igrač  u klub čiji je vlasnik Toni Parker. Sa Asvelom je potpisao ugovor na dve godine.

Izabrane vesti

„Kol savršeno ume da adaptira igru u svim situacijama i biće pravi napadački lider za našu ekipu“, rekao je Parker.

Kolu je klub iz Vilerbana četvrti u evropskoj karijeri. Na NBA draftu 2011. godine je izabran kao 28. pik i potpisao je za Majami u kojem je proveo tri i po godine i osvojio dva šampionska prstena u društvu Lebrona Džejmsa, Dvejna Vejda, Krisa Boša... U tom periodu je prosečno igrao dvadesetak minuta po meču i beležio nešto više od šest poena po utakmici.

Karijera ga je dalje vodila u Nju Orleans i Oklahomu, a igrajući za Pelikane u sezoni 2015/16 je imao i jedinu NBA sezonu za dvocifrenim košgeterskim učinkom (10,6 poena po meču). U Evropu je došao 2017. godine i sezonu proveo u Makabiju, da bi potom otišao u italijanski Avelino iz kojeg je posle pola godine prešao u Budućnost i bio najbolji igrač Podgoričana. Prošlog novembra se pridružio Monaku u kojem je beležio 14,3 poena i 4,5 asistencija po meču u francuskom šampionatu.

Kol je drugi Monakov igrač koji je ovih dana prešao u redove Asvela. Pre njega je to uradio i francuski reprezentativac Pol Lakomb koji je potpisao ugovor na četiri godine. 


tagovi

Noris KolAsvel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara