Foto: AFP
Foto: AFP

Bjelica ispašta zbog Sakramentovog istorijskog promašaja

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.03.21. | 11:17

Kingsi srpskog reprezentativca sklonili iz startne petorke kako bi forsirali Beglija, koga sad žele da se otarase

Dugo su Kingsi, još od kada su ga draftovali kao drugog pika - da to je onaj draft na kome nisu izabrali Luku Dončića - verovali da bi Marvin Begli mogao značajno da umanji taj promašaj iz 21. juna 2018. godine. Ali, kako stvari stoje, izgleda da su i oni digli ruke od njega koji je, nesvesno, nanosio više štete nego koristi.

Evrokup, 20.30: (1,15) Virtus Bolonja (20,0) Burg (6,00)

Izabrane vesti

Dok se slovenački reprezentativac košarkaškim stampedom u dresu Mavsa ubrzano probijao do najsjajnijeg NBA sazvežđa, Begli je, posebno prošle godine, više vremena provodio po operacionim i rehebilitacionim salama, nego u košarkaškim. A i kada je bio zdrav, nije odavao utisak buduće zvezde. Slično je i ove sezone u kojoj su mu statističke brojke tek decimalu više ili niže nego u prethodne dve, ali i dalje bez ikakvih naznaka da bi mogao da iznese pozamašan timski teret. U osvežavanju NBA karijere Amerikancu nije pomogla ni apsolutna podrška Uprave i Stručnog štaba Kingsa, koji su početkom aktuelne sezone zbog njega na klupu zakucali Nemanju Bjelicu, što je proizvelo kontraefekat.

Kako piše Atletik "kada su Kingsi forsiranje Beglija postavili kao prioritet, Bjelica je bio besan što je olako izbačen iz dugoročnog plana, pa je odlučio da ne igra od 9. januara do povratka u rotaciju 12. februara, velikim delom zbog svog neslaganja sa odlukom tima."

Evrokup, 20.00: (2,55) Nanter (14,5) Huventud (1,60)

Nemušto su tokom tog vremena trener Luk Volton i Uprava pokušavali da objasne da Srbina nema u sastavu iz privatnih razloga. Begliju nije išlo, a ni Kingsima, koji su nedavno vratili Nemanju u rotaciju. Ali "krčag je već bio razbijen", pa je Sakramento dočekao ol-star pauzu pri dnu tabele, na 13. mestu Zapada, odnosno deobi 25. mesta kompletne lige sa skorom 14-22, bez gotovo ikakvih realnih izgleda da se domogne plej-ofa, čak i preko plej-ina.

Zato je Uprava odlučila da uzme telefon u ruke i zove kolege iz drugih timova ne bi li proverila da li neko od njih slučajno želi Beglija.

"Ostale ekipe kažu da je Begli spreman za razgovor o trejdu, ali je interesovanje za njega minimalno zbog njegovih problema u protekle dve sezone", navodi Atletik.

Evrokup, 19,00: (1,60) Unikaha (14,5) Monako (2,55)

Na drugoj strani, sasvim je drugačija situacija sa Bjelicom, čija ovosezonska apstinencija nije uticala na njegov renome, odnosno, takođe prema informacijama uglednog sajta, želju za Nemanjinim dolaskom pokazuju Voriorsi, Baksi, Hit, Seltiksi i Siksersi koji su mu nudili trogodišnji ugovor još pre dolaska u Kingse.

Da li će i poslednji član srpske "dinastije" u Kingsima napustiti prestonicu Kalifornije tokom ove sezone, ili će pak čekati leto, biće poznato do 25. marta kada ističe rok za transfere u NBA ligi.


tagovi

Nemanja BjelicaSakramento KingsNBA ligaMarvin Begli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara