Lengston Hol (Foto: fiba.basketball)
Lengston Hol (Foto: fiba.basketball)

Blesak Lengstona Hola u Turskoj: 22 poena i 6/7 van linije za tri poena u ubedljivoj pobedi Bahčešehira

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.01.22. | 18:07

Bivši plej Crvene zvezde odigrao najbolji meč od odlaska sa Malog Kalemegdana i to protiv još jednog bivšeg prvotimca crveno-belih

Osvojio je sa Crvenom zvezdom triplu krunu, domogao se trofeja u ABA ligi, Kupu Radivoja Koraća i Superligi Srbije i karijeru minulog leta nastavio u Turskoj. Potpisao je Lengston Hol ugovor sa Bahčešehirom, imao nekoliko dobrih partija, ali je danas odigrao najbolju. U pobedi nad Merkezefendijem (113:89) bio je drugi strelac ekipe sa 22 poena.

Ne može Amerikanac da se pohvali sjajnim brojkama u novom klubu, ali kao i u crveno-belom dresu pokazao je da može da blesne. U turskom prvenstvu je do današnjeg susreta bio na proseku od 7,13 poena i 5,38 asistencija, dok je u Evropa kupu prosečno beležio sedam poena i 5,9 završnih dodavanja.

Izabrane vesti

U okršaju sa Merkezefendijem podsetio je na izdanja s kraja minule sezone, kada je zablistao u završnici borbe sa Megom za titulu šampiona Srbije. Bio je jedan od najzaslužnijih za osvajanje trećeg trofeja u sezoni, kako je u drugoj utakmici finalne serije ubacio 19 poena, da bi zavesu na mandat u ekipi Dejana Radonjića spustio najboljom partijom u sezoni - 24 poena, četiri asistencije i tri ukradene lopte (indeks 23).

Da može da bude opasna pretnja van linije za tri poena pokazao je i danas, kako je promašio samo jedan šut sa distance i provukao šest trojki kroz obruč rivala. Ruku na srce, košarkaši novajlije u elitnom rangu turskog šampionata su igračima Bahčešehira ostavljali puno prostora, pa je tako sastav iz Istanbula šutirao sa impresivnih 66,7 odsto uspešnosti van linije 6,75 (16/24). Bivši igrač Crvene zvezde je susret okončao i sa šest asistencija, kao i četiri uhvaćene lopte. Sve to izveo je za nešto više od 27 minuta na parketu, pa je sakupio i 31 indeksni poen, te je bio i najkorisniji igrač utakmice.

Od Hola je efikasniji bio samo saigrač Sem Deker, a nekadašnji košarkaš Hjustona, LA Klipersa, Klivlenda, Vašingtona i Toronta, kao i Lokomotive Kubanj i Turk Telekoma je susret okončao sa poenom više od bivšeg plejmejkera crveno-belih. Interesantno je da je u poraženoj ekipi daleko najbolji bio još jedan bivši Zvezdin košarkaš. U pitanju je Kalin Lukas koji je kratko boravio na Malom Kalemegdanu u sezoni 2019/20. Iskusni Amerikanac je čak upisao i dabl-dabl - 15 poena i 10 asistencija.

Bahčešehir posle 17 odigranih utakmica ima 10 pobeda i sedi na sedmom mestu na tabeli (isti učinak ima i osmoplasirani Tofaš). Merkezefendi je na učinku 5-11, sa kojim zauzima 12. poziciju i zasad je bezbedan kada je borba za opstanak u pitanju.



tagovi

Lengston HolBahčešehir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara