Komentari na vest

Bobiju 7.000.000 dolara za još dve godine u Dalasu

G

Gostivar

pre preko 2 godine

Bobi bi u jacim evroligaksim timovima bio drugi centar, igrao 15 Minuta imao mnogo vecu odgovrnost i mnogo vise treninga i zaradjivao 800k do maks. 1,5m. Sta mu se zamera sto u Americi za vece pare ima slicnu mozda malo manju minutazu a manje odgovrnosti? Kao niko od nas ne bi presao u firmi gde je radno vreme slicno ali mnogo bolje placeno i sa mnogo manje obaveza i odogovornosti. Pazi da ne poverujem. Sve sami internet moralisti bez trunke realnosti.
G

Gost Pele

pre preko 2 godine

Drago mi je zbog Bobija, retko gotivan lik.
G

Gostivar

pre preko 2 godine

Mislim da je stvar jasna, covek se koristi samo kad ima prednost u napadu a protvinik nemoze bas puno da mu naskodi u kontra smeru. Ali sta znaci maskota? Nemogu vise to da slusam. Od nekih 480 mogucih utakmica u regularnom delu, odigrao je oko 260 u karijeri dakle to su kolko 55% odprilike. U tim mecevima mu je prosek karijere 9,6 minuta i 6 poena, 4 skoka. Dakle on svoje mesto u toj ligi ima... Evo protiv Klipersa u plejofu je igrao 20,8 minuta uz 11,8 poena u 8 skokova u proseku. Bobi je najtipicniji primer igraca koji samo igra protiv odgovarajucih protivnika. A sto se tice 3,5 miliona po sezoni, pa tu ima drugih razloga. Niko nece ostati u Teksasu ako moze za minimalac (u Bobijevom slucaju su to 2,1 miliona) da igra negde drugde. A nasao bi se siguro neki tim kojima treba treci centar i koji bi ga potpisao za minimalac. Posto je Lukin dobar prijatelj Dalas mu je dao vise da bi ostao i da bi se Luku oraspolozio. Mislim da je to jasno. Ali ajde neka bude da je maskota, koja tamo peljesi teske milijardere, jer oni neznaju kako se vodi biznis ali mi ovde komentatori na Mocartu znamo.
G

Gost13445

pre preko 2 godine

Upavo ti sad rece da je maskota, ili jos gore, dvorska luda. Tu je da oraspolozi kralja Luku. Kako god, mozda ti milijarderi znaju posao, ali Misko zna isto i mlati sa Bobijem milione za par minuta po mecu.
G

Gostivar

pre preko 2 godine

Super izvuko si jednu recenicu iz konteksta da kazes da sam protivdiktoran i to ti je sad kao dokaz, a sto si zaboravio ostalih 90% mog komentara to nista. Bobi je odigrao 50-60% mogucih utakmica u Nba karijeri u proseku 9-10 minuta, sa prosekom od 6 poena i 4 skoka! To navodi da on ima svoje mesto u ligi, a to je pozicija treceg centra nekog tima za minimalac. A to sto mu je Dalas zbog Luke dao 3,5 po sezoni da ne bi otisao u nekom lepsem gradu za 2,1 je pravilan strategijski i marketinski potez. I naravno da i Misko to zna da iskoristi, inace ne bi ni bio tu gde jeste. Ali nemozes da kazes da je on samo maskota/dvorska luda ako on kosarkaskim brojkama opravdava svoju ulogu. 30 tima x 3 centra = 90 centara, ajde najbroj mi molim te 90 aktivnih centara boljih od Bobija ali stvarno dokazano boljih. Na prvu reko bih da ima 75-80 boljih ali 90 tesko. Problem je sto vama logika i realne brojke i realno stanje stvari neznace nista, osudjujete samo po emociji. A posto su nas skoro Italijani zatrpali trojkama gde je Marjanovic defanzivno bio beskoristan, ajde da ga pljujemo da je najgori, to smo nazalost mi.
m

miile

pre preko 2 godine

Bobi ljudino nek je sa srećom,u zdravlju ih potrošio i živ bio sto godina!
D

Ddddd

pre preko 2 godine

Meni ovde deluje da se prišlepao uz Dončića i da ovo rade da Luki udovolje. Realno, covek veze sa kosarkom nema, pogotovo na NBA kosarkom i onakvim atletama i brzim igracima. Sto kaze neko ispod, stvarno im je tamo kao maskota i na to izvlaci lovu, svaka mu cast na tome, odrzao se godinama tamo
1

1253563

pre preko 2 godine

Realno dobre pare za maskotu
D

Ducko

pre preko 2 godine

Realno si zavidan.
1

1263563

pre preko 2 godine

Zašto bih bio zavidan? Meni je drago zbog njega jer covek je postao milioner a da ne odigra 5min po meču. Svaka čast njemu. Ali ti meni reci koja je njegova uloga u timu ?
G

Gost Pele

pre preko 2 godine

Kamo sreće da si ti nekome maskota i da ti da 7mil.
G

Gostivar

pre preko 2 godine

Sto se tice njegove uloge u timu imas jedan moj komentar i ispod jos jedan kao odgovor. Igraci sa slicnom minutazom i statistikom isto uzimaju 2-3 miliona po sezoni. Sad dal je to preterano ili ne to je neka druga tema ali to su realne cene u danasjnjoj NBA kosarci. Od Bobija mozda ima 80 boljih centara ali nema 90 tako da bi on sigurno nasao neki tim koji bi ga potpisao za minimalac tamo, a to je sa njegovim stazom svakako 2,1 milion po sezoni. Ovo je samo malo iznad toga da bi ostao u klubu posto je dobar sa Lukom i to je cela sustina. Bice 3. centar, maks. 2 ako se neko povredi, kao i do sada sto je bio u svakoj ekipi u Americi.
k

kakav gingospo

pre preko 2 godine

Sjedi na klupu, udje 10 min plafon, i 3.5mil za godinu. carski
M

Maleni

pre preko 2 godine

Ameri su malo pogubili kompas...dele lovu i sakom i kapom, msm da realno bjelica i on pre 10ak godina u za ono sto pruzaju ne bi mogli da dobiju ugovore.
P

Pavle88

pre preko 2 godine

Nisu Ameri izgubili kompas. Odlično oni znaju šta rade. To što se niko od vas ne razume u marketing i ne prati dešavanja tamo, ne znači da je vlasnik Dalasa glup ili izgubio kompas.
D

Dojke

pre preko 2 godine

Bravo Bobi, šišaj ovnove američke!! Alal vera!
K

Kristijan Krile

pre preko 2 godine

Da se vrati u Evropu komotno top 3 centara, ali kad vidim ovakav ugovor za ono sto radi...Jebes Evropu onda
D

Ddddd

pre preko 2 godine

U Evropi moze samo vodu da nosi, videli smo i u kvalifikacijama po ko zna koji put da je neupotrebljiv i da odbranu ne moze da odigra, a ni u napadu nije neka dominacija sa tim gabaritima