Dejan Bodiroga i Šarunas Jasikevičijus (©MN Press)
Dejan Bodiroga i Šarunas Jasikevičijus (©MN Press)

Bodiroga o nekadašnjem saigraču: Znao sam da će Jasikevičijus biti veliki trener

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.05.22. | 15:51

"Barselona ima malu prednost u odnosu na Real Madrid, kao što smo videli u njihovim međusobnim duelima tokom sezone", rekao je bivši košarkaš

Nekada su zajedno igrali u dresu Barselone i to veoma uspešno. Uspeli su da postanu i evropski prvaci na kraju sezone 2002-2003. Šarunas Jasikevičijus je sada na klupi katalonskog kluba i boriće se za još jednu titulu u Evroligi na Fajnal foru u Beogradu. Bivši saigrač i trostruki evropski klupski šampion Dejan Bodiroga će biti u ulozi gledaoca

U intervjuu za Radio Marca nekadašnji kapiten naše reprezentacije je imao pohvalne reči na račun saigrača.

Izabrane vesti

"Znao sam da će biti veliki trener. Dao je poseban karakter timu", rekao je Bodiroga, koji je tokom karijere igrao i za Barselonu i za Real Madrid.

Upravo će ta dva tima ukrstiti koplja u polufinalu završnog turnira u Štark areni u četvrtak. Biće to njihov sedmi duel u sezoni, a šest pobeda je pripalo Barsi.

"Barselona je bila konstantnija tokom sezone, mislim da je favorit. Imaju malu prednost, kao što smo videli u njihovim međusobnim duelima. Real je imao krizu, bilo je uspona i padova tokom poslednjih nedelja, ali sa tim je gotovo. Sada su obe ekipa u dobrom trenutku, tako da nikome neće biti lako. Nadam se da ćemo videti uzbudljivu utakmicu", rekao je Bodiroga.

Nije želeo da otkrije za koga će navijati.

"Ja sam imao sreće da pobedim tri puta... Ali, svakako ima mnogo jakih evropskih timova. Morate da imate kontinuitet u ligi, plej-ofu i na Fajnal foru, da znate da izdržite pritisak. Turnir sa četiri najbolja tima i sa navijačima je praznik košarke, to je nešto posebno".

Bodiroga nije mogao da sakrije oduševljenje zbog partija koje pruža Luka Dončić, bivši igrač Real Madrida.

"Još kad je bio mlad videlo se da je spektakularan talenat, on je sjajan igrač sa odličnim karakterom na terenu. Poseduje sve što treba i vidim samo lepe stvari za njega u budućnosti", podvukao je Bodiroga.


tagovi

Dejan BodirogaŠarunas JasikevičijusKK BarselonaKK Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara