Bogdan slab, Atlanta pala u Ohaju; Dončiću falio skok za tripl-dabl (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.10.21. | 04:18

Produžetak u Indijanapolisu i prva pobeda Pejsersa...

Posle dva poraza s dvocifrenom razlikom Klivlend beleži prvu pobedu u novoj NBA sezoni, dok Atlanta knjiži neočekivan, prvi neuspeh - 95:101. Kavsi su tako trijumfovali šesti put protiv ovog rivala na sedam poslednjih susreta u Ohaju i na tome ponajviše mogu da zahvale veoma raspoloženom Rikiju Rubiju. Na standardno vrhunsku odbranu i razigravanje saigrača španski as je noćas dodao i poene. Bio je izuzetno šuterski raspoložen i ispostavilo se, ključno doprineo slavlju svog tima.

Rubio je meč završio sa 23 poena (9/15 iz igre, tri trojke), uhavtio je šest lopti i upisao osam asistencija. Veoma važnu rolu imao je Evan Mobli koji je brojao do 17 (dodao 11 skokova i tako stigao do prvog NBA dabl-dabl učinka u karijeri), dok su Kolin Sekston, Lauri Makrkanen i Kevin Lav dodali po 12 koševa. U dve statističke kolone dvocifren je bio i Džaret Alen, pošto je na 11 poena nakalemio 14 ushvaćenih lopti.

Izabrane vesti

Jastrebove nije išao šut, za tri su promašili za 24 puta (10/34), a u to sivilo se uklopio i naš Bogdan Bogdanović. Za 27 minta na parketu srpski reprezentativac ubacio je tek pet poena (2/7 iz igre), uhvatio dve lopte i podelio dve asistencije. Daleko najviše šuteva u gostujućem timu ispalio je Tre Jang (29 - računajući i slobodna bacanja), pa njegov učinak od 24 koša ne impresionira posebno. Posebno jer je promašio gotovo svaki važan šut. Za tri tek 1/6.

Da nije bilo raspoloženog Rediša sa klupe (19 poena) poraz Hoksa bio bi verovatno i ubedljiviji...

Četa Nejta Makmilana još je dobro izgledala u prvom delu meča. Imala u jednom momentu maksimalnih 13 razlike (posle trojke Bogdanovića - 53:40), da bi Rubio trojkama najavio preokret. Kavsi su zahvaljujući seriji 12:2 na odmor otišli sa svega tri poena minusa (52:55), što je bio čvrst temelj za preokret.

U treću deonicu domaćin ulazi novom sjajnom serijom (15:0), prelazi u vođstvo (67:55) i pravi krucijalnu razliku. Istina, Atlanta se naon poena Klinta Kapele na 4:58 do kraja vratula na minus tri (86:89), međutim za novi preokret nije imala snage.

Zanimljivo, Kavsi su tokom celog meča koristili svega osam igrača?!

U Indijanapolisu produžetak i nakon dva tesna poraza (po pola koša razlike) konačno pobeda. I to protiv Majamija - 102:91. Gosti sa Floride bili su u zasotaku u većem delu meča. U trećoj deonici, međutim, stisli su odbranu, dozvoli Pejsersima tek osam koševa i uspeli da se vrate u meč, a kasnije izbore i dodatnih pet minuta. Najzaslužniji za dramu bio je najbolji akter ovog susreta Tajler Hiro. Momak je ubacio poslednjih osam poena za Hit (dve trojke) i praktično sam uveo meč u produžetak. Na sekundi i po do kraja Kris Duarte je imao šut za pobedu - nije pogodio.

Majami je loše ušao u ključne trenutke. Ubacio samo dva poena u prva tri i po minuta nastavka i u takvoj situaciji nije imao šta da traži.

Pomenuti Hiro meč je završio sa 30 poena, a najveću podršku imao je u Džimiju Batleru - 19. Na drugoj strani Duarte najefikasniji sa 19. Dabl-dabl učinke ubeležili su Damantas Sabonis (17p+12sk) i Malklom Brogdon (18p+14sk).

Posle ubedljivog poraza od Denvera Luka Dončić i njegovi Mevsi slavili su u Torontu (103:95) posle preokreta. Imali su Teksašani zaostatak iz prvog dela (45:51), ali su u nastavku dodali gas i u najvećoj meri zahvaljujući svojoj prvoj zvezdi slavili prvu pobedu u sezoni.

Slovenački reprezentativac meč je završio sa 27 poena (2/10 za tri poena), 12 asistencija i devet skokova. To je 15. put u karijeri da je Luki zafalio skok ili jedno dodavanje do tripl-dabl učinka. Najveću podršku Dončić je imao u Timu Hardaveju (25 koševa) i Kristapsu Porzingisu (18p i 10sk). Boban Marjanović nije ulazio u igru.

Kod Reptorsa Odži Anunobi bio je najbolji - 23 poena.

NBA LIGA - REZULTATI

Klivlend - Atlanta 101:95

/Rubio 23 - Jang 24/

Indijana - Majami 102:91 (produžetak 16:5)

/Duarte 19 - Hiro 30/

Toronto - Dalas 95:103

/Anunobi 23 - Dončić 27/



tagovi

NBA ligaBogdan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara