Bogdan Bogdanović (©AFP)
Bogdan Bogdanović (©AFP)

Bogdan teškom artiljerijom tukao po Nju Orleansu, ali su 22 poena Srbina bila malo za pobedu Atlante (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.02.23. | 04:51

Peti put ove sezone ubacio je pet trojki na meču...

Ni kod Atlante, ni kod Bogdana Bogdanovića ove sezone nema konstante, večeras su bili u raskoraku. Srpski bek odigrao je jednu od najboljih partija u NBA ligi otkako je startovala sezona, bio je raspucan, ali nije imao adekvatnu podršku i to je skupo koštalo Hokse protiv Nju Orleansa – 116:107. 

Bogdanović je sjajno otvorio utakmicu, podesio je nišanske sprave i teškom artiljerijom tukao po Peliksansima. Doneo je Atlanti preko potrebne poene sa klupe, savršeno se nadopunjavao sa Trejom Jangom, ali uprkos svemu tome Hoksi nisu bili ni blizu. Držali su se do poluvremena, a nastavak utakmice potrošili su pokušavajući da spuste razliku i uhvate priključak.

Izabrane vesti

Tre Jang je atipično više gledao ka saigračima nego ka košu, gledao je da razigra ostatak tima i dobro mu je to išlo. Donosio je prave odluke u napadu, podelio čak 16 asistencija – imao isto toliko i poena – i razigrao skoro celu ekipu. Ali, igrala je Atlanta u skraćenoj rotaciji, samo devetoricu koristio je Nejt Mekmilan i vremenom je umor sustigao igrače koji su poneli najveći teret.

Dok nije, nosila se Atlanta sa Nju Orleansom. Ponajviše jer je Bogdan Bogdanović šuterski dobro otvorio utakmicu. Besprekorno je šutirao sa distance u prvom poluvremenu, nosio je Hokse, a do kraja meča ubacio je pet trojki. Peti put ove sezone ubacio je pet dalekometnih hitaca i šuterski gledano bio daleko najraspoloženiji.

Nedostajalo je Atlanti da iskoči još neko sa klupe. Bogdanović je dao 22 poena, preostali rezervisti 19. Manjak dubine koštao je Hokse pobede, uspeo je Nju Orleans u nastavku da iskontroliše srpskog beka i pokrije liniju dodavanja kada je lopta bila u rukama Janga. Iskontrolisali su Pelikansi skok, a imali su i neverovatno raspoloženog Brendona Ingrama.

Samo jedanput opalio je trojku i promašio, ali je sa poludistance i u prodoru bio neumoljiv. Sakupio je 30 poena, završavao je napade kada se lomilo, a ogromna potpoira bio mu je Si Džej Mekalum. Njih dvojica su zbirno podelila 15 asistencija, poništili su učinak Janga, a Mekalum je trećoj vezanoj pobedi doprineo i sa 21 poenom.

NBA LIGA - REZULTATI:

Sreda

Orlando - Njujork 98:102

/Fulc 21 - Branson 25/

Bruklin - Finiks 112:116

/Tomas 43 - Ejton 35/

Nju Orleans - Atlanta 116:107

/Ingram 30 - Bogdanović 22/

Memfis - Čikago 104:89

/Morant 34 - Vučević 28/

Denver - Minesota (u toku)

LA Lejkers - Oklahoma (u toku)



tagovi

NBA ligaAtlanta HoksNju Orleans PelikansBogdan Bogdanović

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara