Bogdan Bogdanović (MN press)
Bogdan Bogdanović (MN press)

Bogdanova povreda velika selektorova briga

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.05.22. | 11:43

Postoji mogućnost da as Atlante propusti prvo reprezentativno leto u karijeri

Lista potencijalnih kandidata za dres Orlova koje ovog leta očekuju dva kvalifikaciona prozora za Mundobasket, te bitka za Evropu (Evrobasket), izgleda "da se smrzneš": Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Miloš Teodosić, Vasilije Micić, Nikola Kalinić...

Ipak, to je zasad samo na papiru, jer kao što je selektor Svetislav Pešić nedavno potvrdio pisanje Mozzart Sporta, osiguranje će omogućiti NBA igračima da budu na raspolaganju reprezentaciji tokom leta samo 28 dana, što znači da će teško moći da računa na njih u oba "prozora" i Evrobasketu.

Izabrane vesti

Ali, to nije jedini problem. Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta postoji mogućnost da Bogdan Bogdanović preskoči možda čak i kompletne reprezentativne obaveze prvi put od 2013. - prošle sezone nije učestvovao u kvalifikacijama za Tokio, jer je u to vreme igrao sa Atlantom finale Istoka - kada je premijerno pozvan u seniorski nacionalni tim. I to ne svojom voljom.

Naime, momak koji je bio jedan od glavnih oslonaca nekadašnjeg selektora Aleksandra Đorđevića u podizanju srpskog košarkaškog ponosa, izvesno vreme ima problema s kolenom. Kako su američki mediji izveštavali, posebno je bilo vidljivo poslednjih nedelja u aktuelnoj sezoni. Konstantan bol ga nije kočio samo da pruži maksimum, već je zbog toga morao da preskoči, ispostaviće se poslednju utakmicu Hoksa u plej-ofu.

Doktori su konstatovali da je jedini način da se bol ukloni rutinskim operativnim zahvatom i da je to najbolje da se uradi u pauzi između dve sezone, zbog čega će morati da pauzira izvesno vreme. Naravno, Bogdan koji je često igrao preko granice bola, mogao bi to da učini i sada u nacionalnom dresu. Ali, postoji ogromna kočnica, a to je 'famozno' osiguranje.

S obzirom da su lekari detektovali problem s kolenom i izneli rešenje, a to je zahvat, samim tim osiguranje za beka Atlante ne bi bilo uobičajeno, već astronomsko, a tako bi i na Bogdana bio veliki pritisak, pa je pre svega zbog njegovog zdravlja, jer svaki igrač najviše može da pomogne reprezentaciji kada je zdrav, najbolje da sasluša reč specijalista...

Da je scenario Bogdanovićevog izostanka sa Evropskog prvenstva realan potvrdio je indirektno selektor Svetislav Pešić tokom gostovanja na televiziji K1. On je, naime, poručio da će "neki igrači morati na operacije" zbog čega "možda neće igrati Evrobasket".

“Za mene je Evropsko prvenstvo jako daleko. Ne znam još sa kim ćemo igrati ni kvalifikacije. Čekamo da se završi Superliga, pa da se završi ABA liga, da vidimo ko će biti spreman. Neki igrači moraće na operacije, neće moći da igraju možda ni Evrobasket. Neko mora da se odmara, jer ovo nije NBA sistem, nego evropski. Od 15. septembra do 15. juna nema pauze, što je ogromno opterećenje, dolazi do povreda, zasićenja... Moramo da vidimo koji su igrači mentalno i fizički spremni da iznesu utakmice sa Letonijom i Belgijom“, rekao je Pešić.

Evrobasket se igra od 1. septembra u četiri države, a Srbija je u Grupi D zajedno sa domaćinom Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom.


tagovi

Eurobasketkošarkaška reprezentacija SrbijeSvetislav PešićBogdan BogdanovićEvrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara