Bogdan Bogdanović u prodoru (©AFP)
Bogdan Bogdanović u prodoru (©AFP)

Bogdanović i Jastrebovi bez majstorice: Midlton i Holidej odveli Bakse u veliko finale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.07.21. | 05:07

Još jedna odlična partija našeg reprezentativca nedovoljna za sedmi meč

Treći put u svojoj istoriji Milvoki je najbolji tim Istočne konferencije, a videćemo hoće li uspeti da po drugi put osvoji i kompletnu NBA ligu.

Samo još jedna prepreka ostala je u nameri Baksa da ponove uspeh iz 1971, a to je - Finiks Sans.

Izabrane vesti

U šestoj utakmici finalne serije Istoka sa Atlantom gosti su slavili 118:107, za ukupnih 4:2.

Iako su od početka kontrolisali utakmicu, mogli su prospu 22 poena prednosti koje su imali na početku poslednje deonice. Napori Bogdana Bogdanovića i njegovih saigrača da održavaju priključak i probaju da preokrenu u svoju korist kako bi izborili majstoricu umalo su se isplatili. Na četiri minuta do kraja smanjili su zaostatak na osam razlike, međutim, nisu imali snage za preokret. Presudnom se ispostavila treća deonica, u koju je Atlanta ušla sa četiri poena minusa, imala i napad za vođstvo, ali je dozvolila rivalu da ubaci čak 44 poena i pobegne na velikih 91:72. Bio je to nagoveštaj da Hoksi igraju poslednji meč sezone, uprkos trzajima do poslednjeg daha snage.

Glavni krivci za to su Kris Midlton i Džru Holidej. Prvi je ubacio 32 poena, uz sedam asistencija i četiri skoja, a drugi 27, uz devet asistencija i devet skokova.

Atlantu su predvodili Kem Rediš sa 21 i Bogdanović sa 20 poena. Uspeo je srpski reprezentativac da trojkom na 1:20 do kraja za 106:113 zadrži nadu svom timu, ipak, nisu gosti dozvolili da izgube koncentraciju u ovako važnoj utakmici.

Što se tiče Bogdanovića, sada ostaje da vidimo u kakvom je fizičkom stanju i hoće li se, ukoliko Orlovi savladaju Italiju, priključiti reprezentaciji za Olimpijske igre u Tokiju.



tagovi

NBA ligaplej-of NBA ligeBogdan BogdanovićKris MidltonDžru Holidej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara