Bogdan Bogdanović (MN Press)
Bogdan Bogdanović (MN Press)

Bogdanović najbolji košarkaš Srbije u izboru KSS i novinara, Mozzartu specijalno priznanje

Vreme čitanja: 1min | uto. 09.01.24. | 13:27

Presudile igre u reprezentaciji

Najbolji košarkaš u Srbiji za prethodnu 2023. godinu je Bogdan Bogdanović, objavio je KSS rezultate tradicionalne ankete u kojoj učestvuju redakcije i košarkaški novinari naše zemlje.

As Atlante i kapiten reprezentacije je dobio 27 glasova, na drugom mestu je Nikola Jokić sa 10, a slede Aleksa Avramović sa dva i Boriša Simanić sa jednim glasom. Kriterijum za izbor je bio učinak u reprezentativnom dresu. Bogdanović je kao kapiten i najbolji strelac predvodio reprezentaciju Srbije do finala Mundobasketa i srebrne medalje.

Izabrane vesti

"Zahvalan sam svima, hvala Savezu i novinarima koji su me izabrali, velika je čast za mene, pozdravljam vas i družimo se sledeće leto", poručio je Bogdanović iz Amerike.

Za najbolju srpsku košarkašicu u prethodnoj godini je izabrana Aleksandra Crvendakić. Sa 20 glasova je bila ubedljivo prva u izboru, a iza nje su ostale Tina Krajišnik, Ivon Anderson, Jovana Nogić i Ivana Raca.

Dobitnici specijalne nagrade su 3x3 reprezentacija Srbije, pet puta zaredom prvaci Evrope i aktuelni svetski prvaci. Druga specijalna nagrada je pripala juniorima koji su osvojili evropsko zlato u Nišu.

Fondacija Mozzart je dobila posebno priznanje za promociju košarke i veliku akciju "Sto terena za jednu igru" u kojoj je izgradila 100 terena širom Srbije.

"Mozzart podržava sport, a košarku volimo posebno. Ovo je najveće priznanje za nas", rekao je Slobodan Prodanović, direktor kompanije Mozzart.

Dr Dragan Radovanović je takođe dobitnik specijalnog priznanja zbog svega što je uradio za reprezentaciju, pogotovo u slučaju Boriše Simanića.



tagovi

Bogdan Bogdanovićkošarkaška reprezentacija SrbijeAleksandra Crvendakićženska košarkaška reprezentacija SrbijeKSSKošarkaški savez Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara