Bogdan Bogdanović (©AFP)
Bogdan Bogdanović (©AFP)

Bogdanović podesio snajper: Dalekometnim hicima “sahranio” Memfis

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.10.21. | 06:21

Torontu nedostajao pravi Dragić za slamanje Bostona

Zagrevanje za novi NBA sezonu uveliko traje, a srpski košarkaši u pripremnim utakmicama samo potvrđuju da će biti udarne napadačke igle svojih timova. Kada je Bodan Bodanović na visini zadatka, za Atlantu ne postoji nepremostiva prepreka. Bilo prošle, a sva je prilika da će tako biti i ove godine.

Podesio je Bogdan Bogdanović nišanske sprave i svojim najjačim oružje pokopao je Memfis Grizlise. Od Boganovićeve kiše trojki Memfisu nije bilo spasa - 91:87. Trudio se izvanredni šuter i da razigrava saigrače, nije samo gledao koš. Pružio je Bogdanovim jedno ol-raund partiju. 

Izabrane vesti

Za trećinu trojki Atlanta Hoksa bio je zaslužan srpski bek-šuter. Mahom je poene postizao pogađajući dalekometne hice. Ubacio je Bogdan Bogdanović četiri trojke, a kompletan tim Atlante zaustavio se na 13 pogođenih šuteva van linije 7,24. Bogdanović je meč završio sa 16 poena - sve je postigao iz igre - a takođe je imao i pet asistencija i tri skoka.

Ima veliku slobodu Bogdan Bogdanović, ne libi se da potegne, i jedino je Kem Ridiš uzeo više šuteva od reprezentativca Srbije. Uputio je 14 šuteva, dok su Bogdanović i Kolins ispalili jednu loptu manje ka košu Memfisa. Njih dvojica bili su najefikasniji u timu Atlanta Hoksa, podelili su prvo mesto listi trelaca. 

Najveću štetu Atlanti napravio je Desmond Bejn, koji je izbrojao do 18. Ali, nije samo Bejn zadavao glavobolju čuvarima. Brendon Klark i Santi Aldama meč su završili sa po 16 poena. Klark je imao i šest skokova i tri asistencije, dok je Aldama bio nadomak dabl-dabla, pošto je sakupio devet skokova. 

Odigrali su Atlanta i Memfis pravu evropsku utakmicu, na manji broj poena. A, duel Bostona i Toronta podsetio je na one kada je sezona u punom jeku. Slavili su Seltiksi u dramatičnoj završnici poenima Ernangomeza - 113:111. 

Džonson je na 20 sekundi pre kraja doneo Torontu izjednačenje, ali je u poslednjim sekundama napravio faul, poslao Ernangomeza na liniju za slobodna bacanja, a Španac je bio precizan. Pogodio je oba... Mogao je Toronto do pobede da je Banton bio precizan, a potom i do izjednačenja, ali je Bonga promašio. 

Falio je Torontu onaj pravi Goran Dragić. Ubacio je slovenački košarkaš samo šest poena, tu je napravljena razlika. Džejson Tejtum vodio je Seltikse do pobede. Stao je na 20 poena, devet skokova i sedam asistencija, a na drugoj strani se istakao Fred Vanvlit sa 22 poena. 

NBA, PREDSEZONA: 

Boston - Toronto 113:111

/Tejtum 20 - Vanvlit 22/

Vašington - Njujork 99:117

/Herel 18 - Beret 18/

Memfis - Atlanta 87:91

/Bejn 18 - Bogdanović/


tagovi

NBA ligaBogdan BogdanovićGoran DragićAtlanta HoksMemfis GrizlisToronto ReptorsBoston Seltiks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara