Bojan Bogdanović (©AFP)
Bojan Bogdanović (©AFP)

Bojan Bogdanović: Ako bih se vratio u Evropu voleo bih da igram za Real ili Fener, dva pravila mogu da promene Evroligu

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.02.23. | 20:44

"Ne verujem da ću ponovo igrati u Evropi. Da voleo bih, ali ne razmišljam u tom pravcu", rekao je iskusni hrvatski košarkaš

Potpisao je Bojan Bogdanović u oktobru dvogodišnji ugovor težak 39.100.000 dolara sa jednim od najslabijih timova NBA lige, Detroit Pistonsima. Do poslednjeg trenutka roka za trejdove bio je na radaru brojnih NBA klubova, ali sastav iz Mičigena je odlučio da ga zadrži, sa namerom da naredne sezone napravi bolju ekipu.

Hrvatski košarkaš igra odlično u svojoj devetoj NBA sezoni i ključni je igrač u ekipi Dvejna Kejsija sa prosekom od 21,7 poena na 55 upisanih nastupa. Igra na vrhunskom nivou i u 34. godini, a s obzirom da je bio na radaru timova sa visokim ambicijama poput Los Anđeles Lejkersa, jasno je da može još mnogo da ponudi u najjačoj konkurenciji na svetu. Zato se povratak u Evropu ne čini kao realna opcija.

Izabrane vesti

"Ne verujem da ću ponovo igrati u Evropi. Da voleo bih, ali ne razmišljam u tom pravcu. Drugačija je košarka, mentalitet u Evropi se razlikuje, svaka utakmica se igra čvrsto. Real Madrid i Fenerbahče bi bila dva tima za koja bih voleo da igram ukoliko bih se vratio, ali trenutno ne razmišljam o tome", jasno je rekao Bojan Bogdanović za Mundo Deportivo.

Iskusni košarkaš je na Starom kontinentu, pre nego što je otišao na drugu stranu Atlantika, bio član upravo Reala i Fenera. Doduše, u Madridu na samom početku karijere, pa je četiri godine koje je proveo pod ugovorom sa klubom proveo na pozajmicama i u juniorskoj i rezervnoj ekipi Kraljevskog kluba.

Branio je još boje Cibone i Zrinjskog iz rodnog Mostara, a iz Istanbula je 2014. godine otišao u NBA kao 31. pik na draftu. Odabrao ga je Majami i odmah prosledio u Bruklin, gde je proveo prve tri godine u SAD. Branio je potom boje Vašingtona, Indijane i Jute, pre nego što se minulog leta preselio u Detroit.

Našao se na meti brojnih klubova u prethodnom periodu, koji su bili spremni da ga izbave iz jedne od, u ovom trenutku, najgorih ekipa u ligi (pretposlednja na Istoku sa učinkom 15-43). Ipak, zainteresovane strane su mahom nudile pikove prve i druge runde za njegove usluge i Detroit nije popuštao. Nastaviće Babo da brani boje Pistonsa, sa nadom da će se naredne sezone boriti za visok plasman.

"Nisam bio svestan čitavog procesa, timovi su pregovarali i ništa nije bilo u mojim rukama. Odluka Detroita je bila da me zadrži. Pokazali su koliko im značim, videćemo šta će biti naredne godine. Imamo prostora da dovedemo dobre igrače. Nadam se da ćemo biti mnogo bolji naredne sezone".

I u Evropi i NBA se profilisao kao vrstan strelac. Uspešno je napravio iskorak ka najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju na svetu i relativno brzo pronašao mesto pod suncem u najjačoj konkurenciji.

"NBA je još nekoliko koraka ispred Evrolige. Najbolji su ovde, ali i Evroliga napreduje i nikad nije bila interesantnija za navijače nego ove sezone. Zanimljivo je gledati utakmice i pratiti dešavanja. Voleo bih da mogu da pogledam veći broj susreta, ali nije jednostavno zbog velike vremenske razlike".

Ima ideju i šta bi moglo da pomogne elitnom takmičenju da postane još zanimljivije za ljubitelje košarke.

"Mislim da će Evroliga vremenom preći na dužinu trajanja susreta od 48 minuta. To bi donelo više poena i veću zabavu za navijače. Takođe, modifikacija pravila o tri sekunde, kao što je ovde. Ta dva pravila mogu da promene Evroligu", jasan je Bojan Bogdanović.


tagovi

Bojan BogdanovićDetroit PistonsKK Real MadridKK Fenerbahče

Obaveštavaj me

NBA
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara