Bojan Bogdanović (AFP)
Bojan Bogdanović (AFP)

Bojan Bogdanović prešao u Njujork Nikse!

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.02.24. | 17:43

U Detroit stiže Evan Furnije

Zaslužio je Bojan Bogdanović bolji tim od užasnih Detroit Pistonsa i dobio ga je poslednjeg dana roka za trejdove.

Iskusni Hrvat se seli u Njujork Nikse koji su jedno od prijatnijih iznenađenja sezone i trenutno su treći na Istoku. Tražili su šutera i dobili ga u dosadašnjem košarkašu Pistonsa. Pored njega se u Veliku jabuku iz Detroita seli i iskuni Alek Burks, dok u suprotnom smeru idu Evan Furnije, Kventin Grajms, Malači Flin i dva pika druge runde. Velika stvar za Nikse je što nisu morali da se odreknu nijednog pika iz prve runde za ovaj trejd.

Izabrane vesti

Niksi su na klupi dobili dva iskusna šutera na spoljnim pozicijama od kojih se očekuje ekspresan doprinos i iskustvo. Pogotovo što imaju problema sa povredama Rendla, Anunobija i Robinsona i što su im potrebni igrači koju mogu odmah da pomognu. Ako se uklope kao što se očekuje, tim sa njima dvojicom i Rendlom, Bransonom, Anunobijem, Divinćencom, Hartom, Robinsonom može još bolje u nastavku sezone. Možda i do prvog mesta na Istoku.

Pistonsi su najgori tim lige sa samo sedam pobeda i nalaze se u fazi rekonstrukcije tima pa im Bogdanović nije bio neophodan. Izabran je put da se u budućnosti oslone na mlade snage poput Kejda Kaningema, Džejdana Ajvija i ostalih.

Bogdanoviću će ovo viti sedmi različit NBA klub otkako je pre 10 godina došao u najjaču ligu sveta. Igrao je za Bruklin, Vašington, Toronto, Indijanu i Jutu pre Detroita. U NBA karijeri je do sada u proseku beležio 15,1 poena, a ove sezone u Pistonsima je bio drugi strelac sa prosekom od 20,2 poena po utakmici. Bogdanović ima ugovor na 19.000.000 dolara za sledeću sezonu, ali zagarantovana su mu samo 2.000.000. Ako Niksi odluče da ga zadrže, dobiće svih 19.000.000. Ako odluče da ga puste, dobiće 2.000.000 i biti slobodan da nađe novi klub od 29. juna.


tagovi

Njujork NiksBojan BogdanovićEvan FurnijeDetroit Pistons

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara