Bojan Tomašević (©MN Press)
Bojan Tomašević (©MN Press)

Bojan Tomašević novo ime u Borcu

Vreme čitanja: 1min | uto. 10.08.21. | 09:06

Mladi košarkaš danas će staviti potpis na trogodišnji ugovor

Bojan Tomašević (20 godina, 203 cm) novo je pojačanje KK Borac.

Mladi košarkaš, rodom iz Crne Gore, danas će sklopiti ugovor sa čačanskim klubom, koji će važiti u naredne tri godine. Inače, Tomašević igra na poziciji krilnog centra. Novi igrač Borca je poslednje dve godine proveo u ekipi Dinamika. Košarkašku karijeru započeo je u ekipi OKK Montenegro iz Nikšića.

Izabrane vesti

Sledeća stanica bila je Crvena zvezda, u koju je stigao 2015. godine. Nastupao je za mlađe kategorije beogradskog sastava, sa kojima je beležio velike uspehe, jer je osvajao kadetsko i juniorsko prvenstvo.

Posle četiri godine iz crveno – belog tabora prebačen je u FMP, a u ekipi iz Železnika je upisao prve minute u seniorskom uzrastu. Upravo je iz ekipe Lavova prešao u Dinamik, gde je igrao naredne dve sezone u ABA 2 ligi i KLS – u.

Bojan Tomašević može da se pohvali i da je bio član kadetske reprezentacije Crne Gore, sa kojom je 2017. godine osvojio drugo mesto na Evropskom prvenstvu. Tada je čak izabran u grupu od najboljih pet igrača prvenstva. Takođe, dve godine kasnije je na Evropskom prvenstvu za juniore bio najbolji strelac, a upisivao je prosečno 21 poen.

PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović


tagovi

Bojan TomaševićKK Borac ČačakABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara