Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Bokan: Ne možemo da pratimo Zvezdu i Partizan koji su i ove godine povećali budžet

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.08.23. | 15:23

Prvi čovek Budućnosti izneo planove za narednu sezonu

Na tačno 45 dana do prvog meča u ABA ligi košarkaši Budućnost Volija krenuli su sa pripremama za sezonu koja će pokazati da li su u klubu iz Podgorice dobro radili da budu bolji od izdanja iz prethodnih 12 meseci.

Izabrane vesti

"Naglasio bih da je iza nas takmičarska sezona, za koju bih rekao da je bila sezona kontinuiteta, bez obzira na sve veće apetite koje imamo iz godine u godinu", prvo je rekao pred novu sezonu Dragan Bokan, predsednik kluba, a prenose Vijesti.

Jasno je Draganu Bogdanu koje u ovom momentu favorit u regionalnom takmičenju.

"Kada je u pitanju ABA ne možemo sa ove adrese pretiti Zvezdi i Partizanu, jer su i ove godine povećali budžet. Prošle godine je bilo to deset puta više, a sad je još izraženije. Ne želim da stvorim pritisak, ali od stručnog štaba i svih u klubu očekujem da možemo da iznenadimo bogatije od nas".

U Evrokupu su međutim ambicije vrlo jasne.

"Plan je da ne završimo na prvoj stepenici doigravanja posle grupne faze, već da u grupi budemo prvi ili drugi što bi nam garantovalo četvrtfinale i tu domaći parket za ostvarivanje najvećeg uspeha kada je ovo takmičenje u pitanju, a to je plasman u polufinale", otkrio je Bokan.

Naglasio je prvi čovek kluba da je postignut dogovor sa gradom kada su finansije u pitanju.

"Ono što bih naglasio jeste da smo sa novom izvršnom vlasti u Glavnom gradu uspeli da napravimo komunikaciju – sa gradonačelnicom Oliverom Injac i potpredsednicima Lukom Rakčevićem i Danilom Šaranovićem. Nakon sastanka smo shvatili i da nova izvršna vlast u Podgorici razume potrebe sporta, košarke i ono što je za nas najvažnije razumeju šta znači Košarkaški klub Budućnost".

Sa druge strane, od države nije stigla pomoć u vidu para.

"Smatram da to može da se menja, jer mislim da grad i mi u Upravnom odboru nismo u prilici da obezbedimo budžet koji može da hrani klub sa ovakvim ciljevima – da igramo značajnu ulogu u Evrokupu i značajniju u ABA ligi. Pozivam i Vladu da pokušamo da i mi u Crnoj Gori napravimo sportski kolektiv sa ozbiljnijim budžetom i da imamo klub koji može da se nosi sa evroligašima... Da se preko Evrokupa ili ABA lige ponovo domognemo Evrolige".

Novu sezonu ABA lige Budućnost otvara 29. septembra protiv Zadra u "Morači", dok će prvi meč u Evrokupu igrati 4. oktobra, takođe na svom parketu, a rival će biti Litkabelis.


tagovi

KK Budućnost PodgoricaDragan Bokan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara