Foto: Lejča photography
Foto: Lejča photography

Borac i Budućnost odigrali još jedan prijateljski susret - domaćin ponovo slavio

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.08.23. | 10:03

Budućnost – Borac Mozzart 84:71 (25:21; 23:18; 20:16; 16:16)

Budućnost VOLI i Borac Mozzart odigrali su još jednu prijateljsku utakmicu na parketu ,,Morače“, a u okviru priprema za predstojeću sezonu u ABA ligi, u kojoj se navedene ekipe takmiče. Baš kao i sinoć, pobedila je ekipa iz Podgorice, koja je slavila skorom 84:71 (25:21; 23:18; 20:16; 16:16).

Bez obzira na još jedan poraz, tim iz grada na Moravi je ponovo pokazao da poseduje veliki potencijal, i to protiv slavnog protivnika, koji se silno pojačao za nastupajuću takmičarsku godinu.

Izabrane vesti

Takođe, treba istaći da je Borac Mozzart igrao sa svega desetoricom igrača, jer je Kruz Peront – Hant doživeo povredu na prvoj utakmici, tako da je bio pošteđen i prema prvim prognozama očekuje ga pauza od četiri do šest nedelja. 

Ovog puta, pojedinačno gledano, najbolji igrač u redovima Čačana bio je Tajlan Birts sa 18 poena. Džavon Frenklin je meč okončao sa 14 poena, dok je Ronaldo Segu stao na 10 poena. Dakle, trenera Dejana Mijatovića može da raduju odlične partije novajlija u crveno – belom dresu.

Direktor KK Borac Mozzarta Marko Ivanović je za Mozzart Sport istakao:“Želeo bih da se zahvalim svima iz Podgorice na izvanrednom gostoprimstvu tokom našeg gostovanja. Oduševljeni smo prijateljskim mečevima koje smo odigrali i vašom podrškom.  Posebna zahvalnost ide ljudima iz Podgorice jer su nam pružili veliku pomoć kada se naš igrač povredio. Ovo je još jedan dokaz da su Budućnost i Borac klubovi koji se međusobno poštuju i cene. Oduševljeni smo prijateljstvom koje se oblikuje između naših klubova. Vraćamo se u Čačak gde nastavljamo da se pripremamo za narednu sezonu. Sa osveženim duhom i novim utiscima koje smo stekli tokom gostovanja u Podgorici, sigurni smo da ćemo biti još jači i spremniji da se suočimo sa izazovima pred nama. Hvala još jednom Budućnosti i radujemo se sledećem susretu na terenu”, podvukao je Ivanović.

 Prvi tim Borca Mozzart se vraća u grad ispod Ovčara i Kablara, gde nastavlja sa treninzima, a uskoro mu sledi i novi pripremni okršaj. Sledeći rival biće Crvena zvezda u Beogradu, a taj duel je planiran za ponedeljak 04. septembar.

Budućnost VOLI: Pejović, Megi 8, Ros 15, Frimen 19, Janković, Grbović 11, Milošević 5, Jagodić Kuridža 7, Vilijams 8, Rejnolds 3, Rajt 8, Mnić.

Borac Mozzart: Segu 10, Birts 18, Manojlović 2, Frenklin 14, Tomašević, Rebrača 6, Čarapić 5, Talić 6, Šalić 6, Todorović 4.

PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović



tagovi

KK Borac ČačakKK Budućnost PodgoricaPrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara