Aleksa Uskoković (©ABA League/Borac Mozzart/Dusko Radisic)
Aleksa Uskoković (©ABA League/Borac Mozzart/Dusko Radisic)

Borac Mozzart bolji od Cibone na startu sezone, istakli se novajlije Frenklin i Uskoković

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.10.23. | 20:15

Bivši plejmejker FMP-a, Crvene zvezde i Mege bio na pragu dabl-dabla, Amerikanac ga upisao na debiju

U 1. kolu AdmiralBet ABA lige tabor Dejana Mijatovića je imao priliku da bude domaćin ekipi Cibone. Bila je to lepa prilika da se Borac Mozzart na pravi način predstavi čačanskoj publici, koja je došla u znatnom broju da ga bodri. Razume se, on je to i učinio. Posle 40 minuta velike borbe, upisao je dva izuzetno vredna boda, a slavio je rezultatom 86:79 (22:19; 20:16; 17:21; 27:23).

Pre početka meča, Marku Marinoviću i Feđi Sretenoviću, osvajačima srebrne medalje u Manili, KK Borac Mozzart je uručio prigodne poklone zbog velikog uspeha koji su ostvarili kao deo reprezentacije Srbije.

Izabrane vesti

Utakmica je počela nešto povoljnije po goste. Oni nisu imali šta da izgube, pa su igrali rasterećeno. S druge strane, Borcu je bilo potrebno nekoliko minuta da nađe svoj ritam. Ali kada je to učinio, brzo je preuzeo kontrolu. Do konca prvog kvartala domaćin je uspeo da drži prednost na svojoj strani semafora.

Novim pogotkom raspoloženog Tomaševića domaćin je ušao u drugi deo meča. Ali Cibona nije imala nameru da odustane, već je sve vreme ,,disala za vratom“ Čačanima. Ipak, Borac je uspeo da veže nekoliko dobrih napada, pa je pobegao na plus osam (31:23). I taman kada se učinilo da domaćin može i do još veće prednosti, Aranitović je vezao nekoliko pogodaka, pa je to onemogućio. Štaviše, u nastavku je Cibona na momente i vodila. Borac nije klonuo duhom, već je do odlaska na veliki odmor vratio kakav-takav kapital. U tim trenucima Cibona je ostala bez trenera, jer je Jakša Vulić isključen zbog protesta.

Drugo poluvreme krenulo je prilično loše. Poena je bilo malo, ali grešaka i prekida puno. Tek kada je Birts pogodio za tri, stvari su se kudikamo promenile. Iako nije briljirao, Borac je bio kadar da drži rivala na odstojanju. U drugoj polovini deonice domaćin je podigao procente šuta, pa je došao do plus devet (53:44). Cibonu to nije slomilo, već je ponovo smanjila deficit. Utom je prošlo pola sata igre, pa je na pomolu bila neizvesna završnica susreta.

Serijom 11:0 Borac je započeo odsudnu četvrtinu. Ujedno, prvi put je stekao dvocifrenu prednost (70:56). Bilo je očito da je domaćin rešio da na vreme stavi tačku na pitanje pobednika, tako da je igrao izuzetno moćno. Cibona je pokušala da odgovori, ali avaj, u tome nije uspela. Do kraja utakmice Borac je sve konce igre držao u svojim rukama, pa je zasluženo ostvario trijumf.

Borac Mozzart: Rebrača 6, Segu 7, Birts 10, Radović, Tomašević 15, Talić 7, Frenklin 17, Uskoković 8, Todorović, Čarapić 14, Manojlović, Šalić 2.

Cibona: Vuković 7, Radovčić, Perasović 4, Mustapić 16, Majcunić 8, Pavković 2, Aranitović 21, Ferderber, Stejn 8, Bošnjak 13.

ABA LIGA - 1. kolo

Petak

Split - SC Derbi 72:76

/Stivenson 18 - Drobnjak 15/

Subota

Cedevita - Mega 89:87

/Kobs 19 - Topić 25/

Budućnost - Zadar 103:73

/Mihailović 24 - Božić 22/

Igokea - Crvena zvezda 63:81

/Tanasković 16 - Tobi 19/

Nedelja

Borac Mozzart - Cibona 86:79

/Frenklin 17 - Aranitović 21/

Ponedeljak

17.00 FMP - Krka

19.00 Partizan Mozzart Bet - Mornar

Pišu: Đurđe Mečanin/Nikola Minović


tagovi

Borac MozzartCibonaAleksa Uskoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara