Borac Mozzart na Ronaldov pogon do prve pobede posle više od mesec dana

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.11.23. | 20:45

Čačani srušili crnogorskog predstavnika u hali Kraj Morave

Nakon odličnog starta sezone i dva trijumfa protiv Cibone i Mege upao je tim Dejana "Džolija" Mijatovića u rezultatsku krizu. Imala je ona donekle opravdanja, budući da je Borac Mozzart dobar deo oktobra kuburio sa kadrovskim problemima oličenim u povredama nekih od nosilac igre.

Sa potpuno oporavljenim Ronaldom Seguom igra Čačana izgleda mnogo tečnije, a izgledi za trijumf drastično rastu. Upravo je 24-godišnji plejmejker predvodio Borac do treće pobede iz sedam kola Jadranske lige, pošto je postigao 17 poena u trijumfu nad Studentskim centrom 87:76.

Izabrane vesti

Samo je u prvoj četvrtini osvajač septembarskog ABA Superkupa bio bolji. Zahvaljujući prevashodno trojci Drežnjak-Kamenjaš-Doukins uspevali su Podgoričani da u prvom poluvremenu održavaju egal, pa čak imali i pola koša prednosti (47:46). Veliki broj igrača Borca razigrao se u nastavku meča, a standardno dobri Ronaldo imao je podršku sunarodnika Tajlana Birtsa, kao i Alekse Uskokovića i Bojana Tomaševića.

U ključnoj trećoj četvrtini Borac je dao čak 12 poena više od rival (21:9), pa je od -1 sa poluvremena stigao na +11 posle trideset minuta igre. U poslednjem periodu Čačani su samo održavali prednost i tako se značajno izdvojili od grupe ugroženih timova koji imaju samo po jednu pobedu (Split, Cibona, Krka, Mornar).

Ronaldo Segu je meč završio s 17 poena, Tajllan Birts 16 , Uskoković i Tomašević imali su po 15. U ekipi Studenstskog centra sve je bilo podređeno Drežnjaku (16), Kamenjašu (16) i Doukinsu (15 poena). Naredni duel Borac igra u subotu 18. novembra kada u halu Kraj Morave stiže FMP.

ABA LIGA - 7. KOLO

Petak

Borac Mozzart - Studentski cenar 87:76

/Segu 17 - Drežnjak 16, Kamenjaš 16/

Subota

17.00 FMP - Cedevita Olimpija

19:00 Budućnost - Split

Nedelja

17.00 Zadar - Crvena zvezda

19.00 Mornar - Mega

21.00 Partizan - Igokea

Ponedeljak

18.00 Krka - Cibona



tagovi

Borac ČačakBorac MozzartStudentski centar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara