Marko Radonjić (©ABA League/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)
Marko Radonjić (©ABA League/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)

Borac Mozzart nemoćan pred paklenim napadom Cedevite Olimpije

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.10.22. | 22:52

Ekipa Jurice Golemca ubedljivo slavila u dvorani Stožice na premijeri protiv Čačana

Košarkaši Borca Mozzart nisu uspeli da naprave iznenađenje na startu ABA lige. Krenuli su u novu sezonu iz Ljubljane, ali je Cedevita Olimpija ipak bila prejaka na premijeri. Puleni Jurice Golemca su pokazali da će i ove sezone težiti ka napadačkoj i atraktivnoj košarci, pa su već na otvaranju upisali ubedljiv trijumf - 98:81.

Sačuvali su Ljubljanačni veći deo kostura iz minule sezone i nadogradili ga. Nastupili su večeras bez bivšeg igrača Mege Karla Matkovića, ali ih to nije usporilo. Predvođeni Jogijem Ferelom i Alenom Omićem odigrali su sjajno na protivničkoj polovini, te ni 26 poena Marka Radonjića nije dovelo Čačane ni blizu podviga.

Izabrane vesti

Dobro se ekipa Marka Marinovića držala u uvodnoj deonici, ali je domaćin već do velikog odmora stekao 12 poena prednosti. U finišu treće deonice Zmajevi su duplirali prednost sa poluvremena, pa je postalo jasno da se Borac neće dobro provesti. Uspeli su gosti samo koliko toliko gosti da upristoje.

Ipak, poraz u Ljubljani ne treba preterano da brine Marinovića, Cedevita Olimpija je objektivno daleko kvalitetnija. Nadali su se Čačani da mogu do iznenađenje, ali izabranici Jurica Golemca odličnom partijom to nisu dozvolili.

Na kraju je bivši košarkaš Crvene zvezde Alen Omić sa 17 poena i osam skokova bio igrač utakmice. Sakupio je 26 indeksnih poena, samo jedan više od Jogija Ferela koji je imao identičan košgeterski učinak. Efikasniji od pomenutog dvojca bio je Edo Murić sa 18 poena, a odličan je bio i novajlija Amar Alibegović. Košarkaš iz Bosne i Hercegovine koji je u Sloveniju stigao iz Virtusa susret je okončao sqa 16 poena i četiri uhvaćene lopte. Svi igrači koji su dobili priliku u pobedničkom sastavu, sem Lovra Gnjidića, upisali su se u listu strelaca.

Radonjić nije imao pravu podršku u ekipi iz Čačka, pošto su dvocifreni bili još samo Radovan Đoković i Bojan Tomašević sa po 10 poena.

ABA LIGA - 1. KOLO

Petak

Zadar - Studentski centar 96:67

/Božić 30 - Megi 15/

Subota

Igokea - Mornar 83:91

/Nakić 16 - Rasel 41/

Crvena zvezda - MZT 87:67

/Adamas 16 - V. Stojanovski 17/

Nedelja

Cibona - Partizan 81:105

/Ljubičić 19 - Vukčević 14/

Budućnost - Split 94:59

/Rejnolds 16 - Šorter 19/

Cedevita Olimpija - Borac Mozzart 98:81

/Murić 18 - Radonjić 26/

Ponedeljak

18.00: (1,60) FMP (14,5) Mega (2,55)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Borac MozzartCedevita OlimpijaJogi FerelAlen OmićEdo MurićMarko Radonjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara