Detalj sa utakmice (© ABA lige)
Detalj sa utakmice (© ABA lige)

Borac ostaje u regionalnoj eliti, Zlatibor uzalud osvojio ABA 2

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.05.22. | 18:39

Čačani su na drugom meču slavili rezultatom 87:66

Pravila su bila takva, pomalo besmislena, ali zbog njih je "stradao" Zlatibor. Sjajna ekipa je imala čudesnu sezonu u ABA 2 ligi. Bili su i šampioni, ali na kraju taj pehar nema nikakvu vrednost. Zbog limitiranog broja klubova iz jedne zemlje, baraž su morali da igraju Borac iz Čačka i Zlatibor. Čačani su sasvim zasluženo slavili na oba meča, a u drugom su bili posebno dominantni pošto su slavili rezultatom 87:66.

Po rezultatima ostvarenim u eliti, Borac nije ni trebalo da se bori za bilo kakav opstanak. Ekipa Marka Marinovića je okočala ABA ligu sa devet pobeda i 17 poraza što je bilo dovoljno za 11. mesto. Iza Čačana su bili Zadar, Split i Krka koja napušta elitu. Umesto Zlatibora, u ABA ligu ide MZT Skoplje. Podsetimo da je klub iz Makedonije izgubio protiv Zlatibora u finalu ABA 2 lige.

Izabrane vesti

Ipak, zbog pravila da ne mogu više od pet klubova iz jedne države da igraju ABA ligu, Borac i Zlatibor su igrali baraž. Igrala se na dve pobede i Čačani su slavili na oba meča. Oba puta dvocifrenom razlikom.

Ispostavilo se da je ključno iskustvo igranja u eliti i upravo se taj kvalitet ispoljio na parketu.

Prvo poluvreme je proteklo u velikoj borbi. Pokazao je Zlatibor da ima kvalitet da se bori i da bi mogao uz nekoliko pojačanja da bude ravnopravan član elite, ali drugo poluvreme je proteklo u znaku gostiju iz Čačka.

Velika serija u trećoj deonici je bila ključna kada je stečena dvocifrena razlika koja je do kraja meča lako očuvana. Zlatibor je ubacio svega 30 poena u drugom poluvremenu i na kraju nije uspeo značajnije da pripreti Borcu.

Imao je Borac i mnogo više raspoloženih igrača. Najefikasniji je bio nekadašnji centar Partizana Marko Pecarski sa 16 poena, pratio ga je Sinadze sa 15 poena, pet skokova i pet asistencija. Po 11 poena su imali Ilija Đoković i Aleksa Novaković, a dvocifreni su još bili sa po 10 poena Marinković i Čarapić.

Kod Zlatibora izdvojila su se dva imena, Tadija Tadić je imao 22 poena, a Dimitrije Nikolić je stao na 16. Vidno su falili poeni Dušana Kutlešića koje je bio ubedljivo njabolji igrač ekipe čitave sezone. Na ovom meču je imao devet poena uz osam skokova, tri asistencije i dve ukradene lopte.

Kada se pogleda statistika, Zlatibor je bio lošiji u svim parametrima. Imao je lošiji procenat šuta, manje skokova, manje asistencija i više izgubljenih lopti.

Uprkos svemu velika je šteta što neće igrati ABA ligu. Zaslužili su i oni i Borac iz Čačka.


tagovi

Borac ČačakKK Zlatibor Čajetina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara