Aleksa Novaković (© Zadar/Zvonko Kučelin/ABA league)
Aleksa Novaković (© Zadar/Zvonko Kučelin/ABA league)

Borac sve vreme gubio, prišao na minus dva, pa imao šansu da pobedi

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.03.21. | 21:31

Zadar posle slavlja u Dalmaciji (75:73) bliži opstanku

U odloženom meču 11. kola ABA lige Borac je poražen na gostovanju Zadru u još jednoj triler završnici (73:75).

Utakmica je bila od ogromnog značaja, maltene vredna opstanka na Jadranu , a Dalmatinci su sa dva boda napravili iskorak ka 12. poziciji, samim tim izbegavanju baraža. Doduše, uskoro će ovi timovi još jednom odmeriti snage, 2. aprila u dvorani kraj Morave.

Izabrane vesti

Utakmicu je bolje otvorio domaći tim. Zahvaljujući angažovanosti i ofanzivnom skoku, Zadrani su dolazili do druge šanse za napad, dok se Borac poprilično mučio pri realizaciji, pa je domaćin poenima Mavre, Džastisa i Karter dobio prvu četvrtinu (21:16), a uprkos neefikasnoj drugoj deonici do velikog odmora uvećao prednost (29:22).

Vrlo brzo je Zadar došao do dvocifrene prednosti (36:24), da bi Kočović i Nerandžić na volšeban način primakli goste na četiri poena zaostaka (32:36). To je bio alarm za klupu Zadra da zatraži tajm-aut, taj potez urodio je plodom, jer su domaći igrači vezali sedam poena i do kraja treće deonice otišao na maksimalnih 13 poena viška (55:42).

U poslednji deo utakmice Borac je ušao sa namerom da zaigra na sve ili ništa. Drugog rešenja nije ni imao. Pokušavao je tim iz Čačka na sve načine da dođe do preokreta, ali je Zadar odolevao. Trojkama Nerandžića, Todorovića i Džonsa smanjio je Borac zaostatak na pet poena (57:62). Kad se činilo da se Borac vratio u meč, Zadar je odgovorio serijom 5:0, kojom je vratio dvocifrenu prednost. Vremena je bilo sve manje, pa su Čačani povećali agresivnost na obe strane terena. Ekipu je povukao Džons sa četiri vezana koša, sledili su ga saigrači, pa je Borac prišao na minus četiri (70:74). Posle novog tajm-auta Todorović je pogodio novu trojku, pa je Borac u poslednji minut ušao sa samo dva poena manje (75:73). A onda je Zadar upropastio napad, gosti su imali dovoljno vremena za izjednačenje ili pobedu, Kočović nije iskoristio poslednju akciju, pa je Zadar na jedvite jade odbranio domaći teren.

Zadar – Borac 75:73

Zadar: Karter 15, Paponja, Džastis 6, Palokaj, Brala, Vuković 9, Bursać 9, Junaković, Buljan, Mavra 16, Onaku 18, Žilber 2.

Borac: Tornton, Smit 2, Miletić 9, Gavrilović, Kočović 16, Nerandžić 11, Karapandžić, Novaković 4, Džons 15, Todorović 11, Čarapić 5.

Pišu: Đurđe Mečanin/Nikola Minović


tagovi

ABA ligaKK BoracKK Borac ČačakKK ZadarZadar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara