Evroliga u problemu (©Reuters)
Evroliga u problemu (©Reuters)

Borba Evrolige sa virusom korona: Prepolovljen karantin za pozitivne, ali otkazano šest mečeva

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.01.22. | 20:53

Zasad samo četiri utakmice na programu u okviru 19. kola elitnog takmičenja

Sportom ponovo hara virus korona. Pozitivnih slučajeva među sportistima i sportskim radnicima je sve više, a u poslednje vreme najviše trpi košarka. Grčka i italijanska liga su se odlučile za pauze, ali Evroliga ne želi da se zaustavi. Utakmice se uporno otkazuju, u predstojećem kolu će se odigrati samo tri (ako ne bude novih problema), a kao jedinu meru u borbi sa Kovidom 19 vrhuška elitnog takmičenja uvela je skraćivanje karantina za igrače i trenere sa pozitivnim nalazima - sa 14 na sedam dana.

Kako je i zvanično potvrđeno, neće se ove nedelje igrati u Berlinu (Alba - Panatinaikos), Madridu (Real - Uniks), Istanbulu (Efes - Bajern), Kaunasu (Žalgiris - Olimpijakos) i Vilerbanu (Asvel - Monako). Naknadno je saopšteno da se otkazuje i duel Makabi - Baskonija, jer španski tim nema dovoljan broj igrača da izađe na parket.

Izabrane vesti

Sudija će, ukoliko se ništa ne promeni, loptu podbacivati u dvorani Aleksandar Nikolić, gde se očekuje da u četvrtak Crvena zvezda ugosti Fenerbahče (19.00). Podsetimo da i srpski šampion ima problema, jer je pred meč sa Splitom minulog vikenda pozitivan nalaz na Kovid 19 dobio Nikola Kalinić. Među aktivnim mečevima stoje još CSKA - Barselona i Olimpija Milano - Zenit.

Evroliga je danas izglasala i jednu promenu u bezbednosnim i zdravstvenim protokolima. Vakcinisani igrači će u slučaju pozitivnog testa na virus korona, ukoliko sve bude u redu sa njihovim zdravljem, moći da se vrate u tim posle sedam umesto 14 dana, ukoliko se poklapa sa merama države u kojoj zaraženi igrač nastupa. Ipak, nevakcinisani i igrači kojima nije odobreno izuzeće moraće da provedu dve sedmice u karantinu.

Takođe, ukoliko državne vlasti zabrane nevakcinisanim igračima da putuju ili budu deo utakmica, na njih će se ipak gledati kao da su na broju, u slučaju da je timu potreban minimum da bi izašao na parket.



tagovi

UNIKS KazanjKK Real MadridAsvelKK MonakoEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara