Boriša Simanić (©Star Sport)
Boriša Simanić (©Star Sport)

Boriša Simanić ponovo operisan, odstranjen mu povređeni bubreg

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.09.23. | 04:37

Teške i tužne vesti iz Manile

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Manile)

Boriša Simanić izgubio je bubreg posle udarca koji je dobio minut i po pre kraja meča sa Južnim Sudanom, potvrdio je Košarkaški savez Srbije.

Izabrane vesti

Iako je prvobitno objavljeno da je funkcija bubrega sačuvana, nažalost došlo je do komplikacija zbog čega je morao na novu operaciju u "Makati Medical Center" u Manili. Doktori specijalisti izneli su zaključan da je to mnogo bolja opcija za Simanićev oporavak, posle čega mu je bubreg odstranjen.

Teške i tužne vesti potvrdio je doktor reprezentacije, prof. dr Dragana Radovanović.

"Zbog pojave komplikacija na povređenom bubregu nastalih u postoperativnom toku, Boriša Simanić je ponovo operisan 3. septembra. Zbog promena u vitalnosti tkiva bubrega, operativnim zahvatom je morao da bude uklonjen ceo bubreg. Očekujemo i želimo da posle ovog operativnog zahvata, postoperativni tok protekne uredno", izjavio je Radovanović za sajt KSS.

Podsetimo, Simanić je udarac u levi bubreg dobio pred sam kraj poslednjeg susreta grupne faze, a Nuni Omot uputio je javno izvinjenje zbog incidenta u kojem nije imao nameru da povredi srpskog košarkaša, pogotovo ne da mu nanese ovakav udarac...

Srpski reprezentativac i dalje se nalazi u bolnici u Manili, gde će provesti još neko vreme dok se ne bude potpuno oporavio i bio sposoban da se vrati kući. Naši košarkaši posvetili su trijumf nad Dominikanskom Republikom upravo njemu, a Aleksa Avramović je otkrio da niko od igrača iz ekipe nije mogao da spava u noći kada je njihov drug operisan, pošto je gubio mnogo krvi i postojala je potreba da se nađu dodatne zalihe.

Prema sadašnjim, nezvaničnim procenama, Simanića čeka višemesečni oporavak, a spekuliše se da će moći i da nastavi profesionalnu karijeru. Ali, o tom - potom... Zdravlje iznad svega.

Boriša, izdrži.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2023Boriša Simanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara