(© MN press)
(© MN press)

Božić ostaje uz Nilsena u Sparsima

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.12.20. | 09:29

Srpski stručnjak će četvrtu sezonu zaredom biti pomoćnik u filijali San Antonija

Ostins Sparsi, filijala San Antonija u Razvojnoj ligi, nedavno je promovisala nekadašnjeg australijskog reprezentativca Meta Nilsena u glavnog trenera, sedmog u istoriji tima.

Nilsen je na poziciju glavnog trenera došao sa mesta asistenta ekipe iz Ostina, pošto je četiri sezone bio pomoćnik u Pert Vajldketsima, dok je trenersku karijeru počeo 2014. godine kao asistent za razvoj igrača u NBA ekipi San Antonija.

Izabrane vesti

Još nije zvanično, ali, s obzirom na to da je prethodni period proveo u San Antoniju radeći individualno sa igračima Sparsa, sve je izvesnije da će Ostin produžiti saradnju i sa srpskim trenerom Petrom Božićem, nekadašnjim kapitenom Partizana, koji je poslednje tri sezone bio asistent "mlađeg brata" iz Teksasa.

Razvojna liga još nije saopštila konačan raspored, ali prema poslednjim informacijama, takmičenje bi moglo da počne krajem januara u "balonu" u Atlanti. Svaki tim bi odigrao 15-16 utakmica, a posle bi usledio plej-of. Kotizacija bi bila 500.000 dolara po ekipi, a pominje se da bi se 6-8 timova povuklo iz skraćene sezone, dok bi se u Atlanti pojavila "Ignajt" ekipa sačinjena od talentovanih igrača koji su odlučili da preskoče koledž košarku.


tagovi

Petar BožićOstin SparsSan Antonio Spars

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara