Branko Lazić još mesec dana van terena

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.03.22. | 23:03

Kapiten crveno-belih i u narednom periodu van stroja

Crvena zvezda će defanzivno biti oslabljena u narednih mesec i više dana, pošto će toliko van stroja biti kapiten Branko Lazić.

To je na konferenciji za štampu posle meča sa Krkom otkrio šef struke Dejan Radonjić. Lazića se povredio u Barseloni, a potom je prpustio i mečeve sa Cibonom, Albom i Krkom. Van stroja je poduže i Ostin Holins, ali bi on mogao pre na parket nego Lazić.

Izabrane vesti

"Lazić je sigurno van terena još ne manje od mesec dana, a Holins će jako teško biti u rosteru za narednu utakmicu. Nadam se da će se oporaviti i da će biti dobro kada bude bilo važno da nam donese ono što nam treba", rekao je Radonjić.

Krka je predstavljala lagan posao za lidera Jadrana.

"Opravdali smo ulogu favorita i uspeli da kontrolišemo utakmicu što je bilo najvažnije. Žestok ritam, problemi su tu, a mi ćemo se truditi da budemo najbolji mogući do kraja. Dobro je što u ABA ligi imamo još četiri meča, a treba da ostvarimo dve pobede za teoretsko prvo mesto. Ipak, idemo dan po dan".

Crveno-beli moraju da se izbore sa ozbiljnim ritmom do kraja sezone.

"Svako gleda iz različitih aspekata, a ja koji sam tu sa njima ima različitih situacija. Nekada je faza zamora psihičkog i fizičkog proizvod brojnih utakmica i putovanja. Mi nismo odigrali kako smo planirali meč, ali treba pogledati da je ogromna potrošnja ovakav raspored koji mi igramo, a pogotovo sada kada nadoknađujemo zaostale utakmice. Bez Holinsa, Lazića i Cirbesa smo. Dobar balans smo napravili između ABA lige i Evrolige, uspeli smo sve to da izdržimo tokom sezone".

Nada za plasman u četvrtfinale još postoji.

"Mi smo našim igrama pokazali da ima utakmica kada možemo da pričamo o plasmanu u četvrtfinale. Ne bih ulazio u sferu odlučujućih mečeva i sličnih analiza. Znamo da igramo protiv dobrih protivnika sledeći meč i dve utakmice posle toga. U ovom sastavu moramo da prevaziđemo probleme i odigramo iznad naših mogućnosti da bismo upisali još neku pobedu do kraja".

Potom kratko o debitantu Nikoli Topiću.

"Rad ga čeka i da se razvija...", rekao je Radonjić.


tagovi

Branko Lazić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara