""
""

Bravo devojke: Srpske košarkašice u polufinalu EP (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 23.08.13. | 17:09

"Pred ovakvim navijačima u Vukovaru, mi jednostavno ne smemo da odigramo slabo i izgubimo", rekao selektor Kovačić posle pobede nad Rusijom 72:62,

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Srbije plasira se u polufinale Prvenstva Evrope u Hrvatskoj, pošto je u četvrtfinalu savladala Rusiju 72:62 (18:17, 17:10, 18:15, 19:20).

Srpski tim je nošen fantastičnom podrškom sa tribina odlučujuću prednost stekao u drugoj četvrtini, a zatim u nastavku uspeo da overi trijumf.

Izabrane vesti

Najefikasnije u timu Srbije bile su Crvendakić sa 21 i Stanković sa 20 poena.        

Selektor Zoran Kovačić rekao je da njegov tim jednostavno nije smeo da izgubi pred sjajnom publikom u Vukovaru.
"Pred ovakvim navijačima u Vukovaru, mi jednostavno ne smemo da odigramo slabo i izgubimo. Imali smo izvanrednu podršku, ali smo i prikazali sjajnu igru. Da ne spominjem učinak naših najboljih igračica, jer su i one koje imaju epizodne uloge odigrale za Oskara. Nije bilo slabog mesta u našem timu, praznih minuta, kao ni nepotrebnih grešaka i brzopletosti kao što smo znali da radimo na nekim prethodnim mečevima", rekao je Kovačić za zvanični sajt Košarkaškog saveza Srbije.

On je dodao da je sve u igri srpskog tima bilo skoro savršeno.
"Ne znam šta je bilo bolje u našoj igri, odbrana, šut ili skok igra. Iako su Ruskinje u proseku mnogo više od nas imali smo čak 11 uhvaćenih lopti više od njih, što uz 19 osvojenih lopti dovoljno govori sa kolikom su željom i entuzijazmom igrale naše reprezentativke", poručio je Kovačić.

Srpske košarkašice sutra od 18.15 u borbi za finale sastaće se sa pobednikom duela Francuska - Turska.

(FOTO: MN Press)


tagovi

košarkaKošarkašiceSrbijaŽenska juniorska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara