Miloš Teodosić  (@AFP)
Miloš Teodosić (@AFP)

Brejk! Teodosić vodio Virtus do trijumfa u Milanu

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.06.21. | 23:21

Tim iz Bolonje sjajno započeo finalnu seriju Palakanestra

Velika pobeda Virtusa u prvom meču finala italijanskog Palakanestra. Pala je Olimpija iz Milana i to u Milanu, što će reći da tim našeg Saleta Đorđevića ima brejk prednosti - 83:77.

Jedini italijanski učesnik Evrolige i najbolji tim na Apeninima poslednjih godina ušao je u ovu seriju kao veliki favorit, međutim momci iuz Bolonje pokazali su zube već u prvom meču. Miloš Teodosić nije šuterski raspoložen kao u poslednjem susretu polufinala protiv Brindizija, ali ponovo je bio najefikasniji u svom timu i pravi kada je bilo najvažnije.

Izabrane vesti

Srpski as bio je siguran sa linije penala na devet sekundi pre kraja kada je definitivno odbio poslednji napad Milaneza i stavio tačku na trijumf svog tima, a prethodno je vezao pet poena na prelazu iz treće u četvrtu deonicu. Pogodio je tada jedini trojku iz sedmog pokušaja i još dva puta sa linije za slobodna bacanja, posle čega je Virtus otišao na ogromnih plus 15.

Olimpija je vodila samo u uvodnim minutima (6:0). Nedugo potom gosti su preuzeli sve konce igre u svoje ruke i tokom treće deonice u jednom momentu imali čak i 18 poena viška. Domaćin se vratio, učinio završnicu koliko-toliko uzbudljivom, no Teodosić nije dozvolio dramu.

Naš reprezentativac meč je završio sa 19 poena i sedam asistencija. Dvocifren je bio i Kajl Vims (15), svi ostali dosta slabiji. Marko Belineli devet, Abas, Riči i Gembl po osam, naš Stefan Marković i Alibegović po sedam.

Na drugoj strani Zek Lidej i Ćaćo Rodrigez po 16 koševa, Điđi Datome 15, Kevin Panter 12. Igrači Olimpije katastrofalno su šutirali za tri poena - svega osam pogodaka iz 32 pokušaja. Prednjačio je Rodrigez - 4/12.

Virtus na titulu čeka punih 20 godina. Ova bi mu posebno bila dragocena jer bi se izjednačio po broju kruna upravo sa Olimpijom, koja ih imna devet i slovi za najtrofejniji tim Italije.

Drugi meč serije na programu je za dva dana. Trofej osvaja tim koji dođe do četiri pobede.


tagovi

Virtus BolonjaMiloš TeodosićPalakanestroOlimpija Milano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara