Aleksandra Crvendakić (©Starsport)
Aleksandra Crvendakić (©Starsport)

Briljantna Aleksandra Crvendakić MVP kola u Španiji: Sa 29 poena i indeksom 37 postavila rekorde (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.10.22. | 13:08

Srpska košarkašica obeležila četvrto kolo španske lige

Projektovana je da bude lider nove genercija reprezentacije Srbije, ali ju je povreda kolena sprečila da pomogne selekciji Marine Maljković na Svetskom prvenstvu u Sidneju. Iskoristila je leto da se oporavi i što bolje pripremi za prvu sezonu u španskoj ligi i već na startu oduševila. Košarkašica Avenide Aleksandra Crvendakić ponela je MVP zvanje u četvrtom kolu prvenstva na Pirinejima.

Ona je u susretu sa ekipom IDK Euskotren postavila rekord sezone prema broju postignutih poena i indeksu korisnosti. Meč je okončala sa 29 poena, sedam skokova i pet asistencija, uz fantastične procente šuta - 10/14 za dva, 2/3 za tri i 3/3 sa linije penala. Sve to donelo joj je indeks 37. Izvanredna partija.

Izabrane vesti

Na putu ka laskavom priznanju nije je zaustavio ni poraz njenog tima. Avenida nije uspela da savlada sastav iz San Sebastijana koji je predvodila Marijam Kulibali sa 17 poena i 15 uhvaćenih lopti (indeks 36). Obe su uvrštene u idealnu petorku četvrte runde sa Letisijom Romero iz Valensije (18p, ind 30), Bintom Drameh iz Đirone (21p, ind 26) i Petrom Holešinskom iz Gran Kanarije (21p, ind 27).

Zasenila je Crvendakić tako Vegu Himeno (indeks 31) i Džuli Vojtu (indeks 26) i ozbiljno podigla lestvicu u španskom prvenstvu. Posle četiri odigrane utakmice srpska košarkašica ima prosek od 14,3 poena, 4,8 skokova i 3,3 asistencije.

Aleksandra iza sebe ima dve bronzane medalje na Evropskim prvenstvima sa omladinskom reprezentacijom Srbije, dok je bronzu osvojila i sa seniorkama na Olimpijskim igrama u Riju. Bila je važan deo državnog tima pre tri godine na kontinentalnoj smotri gde je osvojila još jednu bronzu, a potom i dve godine kasnije u Valensiji kada je stigla i do najsjajnijeg odličja i evropskog trona.

Karijeru je počela u Loznici, igrala potom tri godine u Crvenoj zvezdi, pre nego što se 2014. preselila u mađarski Šopron. Prethodne dve sezone provela je u dresu francuskog Asvela, a od ovog leta je u Španiji. Pre četiri godine proglašena je i košarkašicom godine u Srbiji.


tagovi

Aleksandra CrvendakićKK Avenidaženska košarkaKošarkašice Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara