Gober, Dončić, Jokić, Markanen, Adetokunbo (FIBA)
Gober, Dončić, Jokić, Markanen, Adetokunbo (FIBA)

Brojke Jokića, Dončića, Adetokunba, Gobera i Markanena nisu slučajne

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.09.22. | 16:26

NBA petorka od prvih mečeva na velikim međunarodnim takmičenjima igra konstantno

Od 288 igrača koji su se pojavili na Evrobasketu, njih 36 su prošle sezone na dresu imali logotip NBA, ili su ga, poput Simonea Fontekija i Tajlera Dorsija nedavno zalepili. Ali, malo je onih koji su prigrabili najcenjenija individualna priznanjima, kao što su Nikola Jokić (2 × MVP, 4 × Ol star, 3 × prva petorka, 1 x druga petorka), Janis Adetkunbo (1 x MVP finala, 2× MVP, 6 × Ol star, 1 x Ol star MVP, 4 × prva petorka, 2 x druga petorka, 1 x najbolji defanzivac, 4 × prva defanzivna petorka...), Luka Dončić (3 × ol star, 3 × prva petorka, novajlija godine) i Rudi Gober (3 × Ol star, 1 x druga petorka, 3 × treća petorka, 3 × najbolji defanzivac, 6 x prva defanzivna petorka), ili kao što su na leđa Laurija Markanena (7. pik, prva petorka novajlija) natovarena velika NBA očekivanja.

Za razliku od možda nekog praznog hoda u najjačoj ligi na svetu, sva petorica od prvog dana u nacionalnom timu, bez obzira kad su odigrali prve minute, predstavljaju ozbiljan oslonac sve vreme za pozamašnim statističkim brojkama.

Izabrane vesti

To su potvrdili i u prva dva meča aktuelnog Evrobasketa, na kome je Jokić istinski lider Srbije, Dončić Slovenije, Adetokunbo Grčke, a Markanen Finske.

Jedino Gober nije u gro planu Francuske, što je donekle i očekivano, s obirom na to da je za razliku od ostalih on više usredsređen na defanzivne zadatke od kojih se mnogi ne vide u onim statističkim rubrikama koje publika voli da analizira.






tagovi

Luka DončićLauri MarkanenRudi GoberJanis AdetokunboNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara