Kajri Irving i Džejms Harden (©AFP)
Kajri Irving i Džejms Harden (©AFP)

Bruklin počastio “izdajnika” Hardena, raspucani Durent i Irving zaledili Filadelfiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.03.22. | 04:28

Set Kari se dalekometnom paljbom odužio za trejd u Netse - 129:100

Pukla je bomba pre mesec dana onda kada je pukla i ljubav Džejmsa Hardena i Bruklin Netsa. Trio fantastiko Džejms Harden - Kevin Durent - Kajri Irving je rasformiran a da se pošteno nije ni uigrao. Od zajedničkog napada na prsten ne bi ništa, Harden je potražio sreću u Filadelfiji i odmah se nametnuo kao lider, uz Džoela Embida. A, protiv bivšeg kluba od Brade ni traga, ni glasa.

Ništa bolji - ili bolje rečeno ne na njegovom nivou - nije bio ni takmac Nikole Jokića za MVP nagradu. Daleko je bio Džoel Embid od spektakularnog izdanja, od monstruozne partije. Uklopio se u sivilo Filadelfije. Ili su ga upravo on i Harden udruženim snagama stvorili. Stavljeni su u mali džep Bruklinove odbrane, koja im je održala disertaciju, a Filadelfiaj je u svom domu zaleđena. Nimalo prijatan minus u hali - 129:100.

Izabrane vesti

Dogegala se Filadefija do stotke, za toliko je bila sposobna. Kevin Durent, Kajri Irving i saigrači ne mogu da se naslađuju sa 30 i više poena razlike, ali daleko od toga da je poraz iz kategorije koja potpada u granice podnošljivo. Više je - katastrofa. Oštrili su se Bruklin Netsi za prvi susret sa “izdajnikom”, bili su spremni da se pokažu u najboljem izdanju, da na videlo izaže sav raskoš i moć. A, posebno inspirisan bio je Set Kari.

U trejd Džejmsa Hardena bio je uključen i Set Kari, preusmeren je u Bruklin, i zasigurno nije nezadovoljan kako se sve odvija. Rekord sezone od 29 poena - postavio ga protiv Bruklina u dresu Filadelfije - nije oborio, ali jeste onaj od kada je u Netsima. Sasuo je Filadelfiji, čiji je član bio do pre mesec dana, 24 poena. Gro tih poena stigli su kroz trojke, pošto je Kari pogodio četiri dalekometna hica. 

Set Kari bio je pokretačka snaga Bruklina uz Kevina Durenta i Kajrija Irvinga po čijim taktovima Netsi plešu u svim velikim utakmicama. Nije ih išao šut u nekim prethodnim utakmicama, večeras su bili našpanovani da masakriraju Seventisikserse. Kevin Duent je isporučio 25 poena, 14 skokova i sedam asistencija, dok se Irving zaustavio na 22 poena i pet dodavanja za koš. 

Netsi su uništili rivala trojkama, 18 su ih ubacili i bili su blizu 50 odsto šuta van linije 7,24. Služio je šut sa distance i Filadelfiju - postigli 14 troji - ali nije njihovu glavnu uzdanicu. Džoel Embid iz igre nije mogao ništa da pogodi, ali je sa linije penala bio skoro nepogrešiv. Završio je meč sa 27 poena i 12 skokova, dok je Harden imao učinak od 11 poena, pet asistencija i šest uhvaćenih lopti ispod obruča. 

NBA LIGA - REZULTATI

Petak

Filadelfija - Bruklin 100:129

/Embid 27 - Durent 25/

Denver - Golden Stejt (u toku)



tagovi

Džejms HardenKajri IrvingKevin DurantSet KariDžoel EmbidBruklin NetsFiladelfija SeventisiksersNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara