Bruklin pravi moćan tim: Na istočnu obalu dolaze Durant, Irving i Deandre Džordan?

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.06.19. | 17:52

Veliki planovi Netsa za predstojećih nekoliko sezona

Tekuća sezona u NBA košarci samo što se završila, a u međuvremenu je održan i draft. Naravno, već nakon njega krenule su priče o potencijalnim prelascima igrača iz jedne u drugu franšizu. Imena koja se pominju samo dodatno „podgrevaju“ maštu svih ljubitelja košarke. Iako prelazni rok još uvek nije zvanično počeo, već otpočinje 30. juna, uveliko se šuška o šampionskim planovima Bruklin Netsa za narednu i godine koje dolaze.

Naime, kako američki mediji tvrde, tim sa istočne obale želi da tokom leta kompletira dolazak veoma zanimljive trojke. Pre svega, tu je Kajri Irving koji je tekuću sezonu proveo u dresu Boston Seltiksa. Čini se da je on najbliži da čitav posao završi kraju, pošto se navodi da je već kupio stan u Nju Džersiju i spreman je da se okuša u Netsima.

Izabrane vesti

Njegova uloga mogla bi da bude velika u dovođenju druge velike zvezde u ovu franšizu. Piše se da je Kevin Durant zainteresovan da konačno zaigra sa Irvingom u timu, te da su se njih dvojica već dva puta u prethodnih mesec dana sastajali kako bi razmotrili sve mogućnosti. Prvi put su se videli „oči u oči“ tokom finalne serije koju je Durant sa Golden Stejtom igrao protiv Toronta, a drugi put u Njujorku nedugo nakon operacije ovog košarkaša zbog teške povrede.

Iako, trenutni košarkaš Ratnika ima opciju da još jednu godinu ostane u Ouklendu i tako u svoj džep stavi 31.500.000 dolara, Amerikanci navode da je on spreman da krene drugim putem i pokuša da se izbori za maksimalan ugovor. Jasno je da je Bruklin trenutno u mogućnosti tako nešto da mu pruži i spreman je na rizik, jer kao što je poznato, Kevin Durant neće moći da izađe na teren nijednom u toku naredne sezone.

Bruklin trenutno u rosteru ima sedam košarkaša sa garantovanim ugovorima za narednu sezonu, što bi značilo da su u tom pogledu daleko fleksibilniji u odnosu na ostale NBA timove.

Međutim, ni tu nije kraj listi košarkaša koji bi naredne sezone mogli da obuku dres Bruklin Netsa. Deandre Džordan bi zajedno sa Durantom i Irvingom mogao da pojača roster ovog tima. I ne samo to, franšiza koja ima sedište u Nju Džersiju bi tako sigurno postala jedna od glavnih favorita za osvajanje titule u Istočnoj konferenciji, pa i u čitavoj ligi.

Ono što je pozitivan signal u vezi sa dolaskom Džordana je činjenica da su on i Durant veliki prijatelji, te da su prethodno zajedno bili dovođeni u vezu oko prelaska u Njujork Nikse. Naravno, Bruklin će zbog ovoga imati ogromne glavobolje oko salari kepa i moraće da bude spreman na brojne ustupke.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara