""
""

Brutalna Barsa na +38 u Badaloni, Marselinjo delio lopte s očima! Unikaha se opet presvukla, Golubović sjajan (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.02.15. | 16:03

Igra mačke i miša u katalonskom derbiju, Stevan Jelovac dalekometnom paljbom prekinuo crnu seriju Saragose

Rezultatska katastrofa u Madridu protiv Reala pre desetak dana je očigledno šamar koji je bio potreban košarkašima Barselone da se trgnu i počnu da igraju na očekivanom nivou. U pravo vreme jer sledeće nedelje počinje finalni turnir Kupa kralja. Posle dve prilično sigurno pobede nad Gran Kanarijom i Galatasarajem, Barsa je danas potpuno eksplodirala u lokalnom katalonskom derbiju i pregazila Huventud u Badaloni sa 99:61. To je Barsin drugi najubedljivi trijumf u klupskoj istoriji nad komšijama iz Badalone...

Izabrane vesti

Nezaustavljivi su bili momci Ćavija Paskvala danas u Olimpiku. Šta god bi pokušali, završavalo se uspešno. Osim Navara koji nije ulazio u igru, svi košarkaši gostiju su se upisali u listu strelaca. U prvom poluvremenu su najavili da će ovo biti debakl Huventuda. Vodili su 45:36 na poluvremenu, šut za dva poena im je 50 odsto, a uspešnost za tri poena je iznosila 40 odsto. Sa terorisanjem domaćih košarkaša su nastavili i u drugom poluvremenu i zaustavili se na plus +38. Pogodili su 13 od 20 pokušaja za tri poena, potpuno su dominirali u skoku sa 45 uhvaćenih lopti naspram 18 Huventudovih. Doelman i Hezonja su ubacili po 16 poena, Ante Tomić je dodao 15, ali se posebno mora istaći učinak sjajnog Marselinja Uertasa koji je imao skromna četiri poena, ali i devet asistencija od kojih su neke bile zaista čudesne kao ova.

Unikaha je definitivno Doktor Džekil i Mister Hajd španske košarkaške ove sezone. I dok u top 16 fazi Evroligi trpe poraz za porazom, momci iz Malage blistaju u domaćem prvenstvu i nemaju nameru da predaju prvu poziciju. Danas su osvojili Baskiju gde su uz mnogo muke i posle dramatičnog finiša slavili protiv Gipuskoe 76:72 što im je peti uzastopni trijumf u ligi.

Domaći tim je bolje otvorio meč, vodio na poluvremenu, ali nije imao rešenje za sjajnog Vladimira Golubovića. Crnogorski centar je dominirao pod obručima o čemu govori podatak je od prvih 16 poena Unikahe, on postigao čak 14. Toliko je izludeo odbranu domaćih da je trener Gipuskoe u drugom poluvremenu morao da na teren uvede Davida Doblasa koji nije igrao u prvih 20 minuta jer se povredio na zagrevanju. Doblas je uspeo da zaustavi Golubovića i uspostavi ravnotežu pod koševima.

Klackalica je trajala do poslednja dva minuta kada je rezultat glasio 65:66. U penal završnici su više sreće imali gosti i Unikaha je ostvarila pobedu na mišiće. Golubović je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 16 poena, Tulson je ubacio jedan manje, a Grejndžer 14. Kod Gipuskoe, Doblas je meč završio sa 11 poena, a mlada senzacija Danijo Dijez je posle 32 poena u proplom kolu, danas zakazao i ubacio samo 10 poena.  

Saragosa je prekinula crnu seriju od sedam uzastopnih poraza i slavila na gostovanju Mursiji sa 75:71. Meč je bio neizvestan od početka do kraja. Nemanja Radović je u prvom poluvremenu bio najbolji u Mursiji, Stevan Jelovac je na drugoj strani bio nezaustavljiv u timu Saragose. U trećoj četvrtini je počeo da se lomi rezultat kada su gosti došli do osam poena prednosti. Lima se istakao u Mursiji sa 17 poena, Jelovac je bio odličan u pobedničkom timu sa 18 poena i samo jednim promašajem za tri poena (4/5).

ACB liga - 21. kolo

Subota:
Kahasol Sevilja - Bilbao 80:69
/Radičević 15, Peni 15 - Mumbru 16, M. Todorović 11, Bertans 8, D. Todorović 3, Anđušić -/

Fuenlabrada - Estudijantes 93:84
/Burt 29, Cvetković - Rabaseda 16, Birčević 15/

Nedelja:
Iberostar Tenerife - Obradoiro 77:53
/Blanko 22 - Vačinski 11/

Gran Kanarija - Morabank Andora 90:81
/Kurik 14 - Gomes 13, Grin 13, Bogdanović 3/

Gipuskoa - Unikaha 72:76
/Doblas 11 - Golubović 16, Marković 0/

Mursija - Saragosa 71:75
/Lima 17, Radović 10 - Jelovac 18, Katić 6/

Huventud - Barselona 61:99
/Malet 12 - Doelman 16, Hezonja 16/

18.00: Valensija - Real Madrid
19.00: Manresa  - Laboral Kuća

(FOTO: Action images)


tagovi

Vladimir GolubovićStevan JelovacMarselinjo UertasKK BarselonaENDESA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara