Metju Strazel (©Starsport)
Metju Strazel (©Starsport)

Brutalni Strazel i još brutalniji Monako: Pobeda sa 116 poena i +43

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.12.23. | 16:25

Roan stradao na gostovanju šampionu Francuske

Nije Monako pre dva dana mogao da isparira Fenerbahčeu na njegovom parketu, iako je Majk Džejms imao svoje veče. Ipak, na debiju Šarunasa Jasikevičijusa, ekipa iz Istanbula je bila rešena da pobedi pred svojim navijačima i to ostvarila. Zato je sastav Saše Obradovića iskalio bes u domaćem prvenstvu. Roan je stradao, a Džejmsov duh zaposeo je Metjua Strazela - 116:73.

Kneževi su otvorili utakmicu sa 21:5. Džejms je bio u startnoj petorci, ali s ozbirom da je napravljena ogromna razlika, do kraja se nije vraćao. I bez njega, Kneževi nisu spuštali broj obrtaja. Gotovo iz minuta u minute je prednost domaćeg tima rasla. Nije Monako povlačio ručnu ni kada je posle 30 minuta na semaforu stajalo 85:57, pa je na kraju upisao najubedljiviji trijumf u sezoni.

Izabrane vesti

Tako je dodatno poravio razliku u odnosu na najbliže pratioce, pošto je i Pariz naprasno izgubio u 16. kolu (83:81 protiv Burga), te je sa učinkom 15-1 četiri pobede ispred kluba iz prestonice, Asvela i Burga (11-5).

Metju Strazel je imao veče karijere, pa je susret okončao sa najboljih poenterskim učinkom i rekordnim brojem asistencija: 23 poena i 11 završnih dodavanja. Šutirao je 7/11 iz igre, 4/7 van linije 6,75. Sjajna partija.

Ispratili su ga Džeron Blosomgejm i Jakuba Utara sa po 16 poena, dok su do 11 brojali Piter Korneli (7 sk), Mam Žete i Eli Okobo (7 as). U poraženom sastavu 17 poena Džordana Takera, jedna manje dodao je Džejlen Džons, dok je do 11 brojao Kelan Grejdi.



tagovi

KK MonakoMetju StrazelSaša ObradovićLNB Pro AFrancuska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara