Budućnost rasturila Galatu

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.12.19. | 20:54

Ne daju se Plavi i imaju i dalje šansu za TOP 16

Budućnost je večeras dočekala Galatasaraj i slobodno možemo da kažemo da je rasturila turskog predstavnika u pobedi od 94:78. Ovo je veoma bitna pobeda za Plave jer i dalje imaju šansu za  TOP 16 Evrokupa.

Budućnost sada čeka da Arka iz Gdinje dobije protiv Trenta kako bi mogla u poslednjem kolu da juri četvrtu poziciju. U poslednjem kolu Budućnost gostuje Oldenburgu, Gdinja gostuje Galatasaraju, a Trento dočekuje Unikahu. Tu će biti dosta kalkulacija ako dođe do te situacije.

Izabrane vesti

Ove večeri Budućnost nije imala nikakve probleme. Već na poluvremenu je tim Petra Mijovića napravio 15 poena zalihe i do kraja utakmice je samo odrađivao posao. Galata jeste pripretila tokom treće četvrtine, ali je Budućnost imala spreman odgovor u poslednjih 10 minuta.

Hasan Martin je odigrao fantastičan meč sa 24 data poena i 10 skokova. Skot Bamfort je dodao 16 poena, Danilo Nikolić 12, a Suad Šehović 11.

Kod gostiju su bolji od ostalih bili Zek Ogust sa 16 poena i Aron Herison sa 15 datih poena. I pored ove pobede Plavi i dalje ne drže sve u svojim rukama i potrebno je da im se dosta rezultata "namesti" kako bi došli do 4. pozicije. Ako se to dogodi, Budućnost bi u TOP 16 fazi bila u grupi s Partizanom.

Izabranici Petra Mijovića su slavili osmi put zaredom u svim takmičenjima, a treći put u Evrokupu.

Grupa D

Utorak

Unikaha - Oldenburg 108:68
/Adams 16 - Blejks 23/

Sreda

Budućnost - Galatasaraj 94:78
/Martin 24 - Ogust 16/

FOTO:


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara