Budućnost sve jača: Potpisao i MVP italijanske lige

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.07.23. | 12:26

Kolbi Ros u Podgorici

Pokušaće Budućnost da se uhvati u koštac sa beogradskim večitim rivalima, da naredne sezone proba da ugorzi Partizan Mozzart Bet i Crvenu zvezdu, ali je pitanje da li će uspeti, iako daje sve od sebe. Najavljeno je da će formirati tim vredan 3.000.000 evra, a ostaje da se vidi kako će uspeti da se nosi sa, na primer, crveno-belima koji su na poslednjoj Skupštini rekli da će samo na plate igrača izdvojiti četiri puta više novca.

U Podgorici se makar trude, pa su tokom vikenda završili i drugo pojačanje ove sedmice. U subotu je potpisao Meklin Rajt, plej NBA iskustva, a u nedelju još jedan Amerikanac, Kolbi Ros. Njegov učinak iz prethodnog ciklusa sugeriše da bi mogao da bude vođa tima trenera Petra Mijovića, u dresu Varezea je proglašen za najkorisnijeg igrača italijanskog prvenstva. Sve zahvaljujući činjenici da je prosečno beležio 17,5 poena i 7,5 skokova po utakmici. Uz to i 4,4 skoka. To mu je omogućilo da se nađe u idealnoj petorci italijanske lige za takmičarsku 2022/23.

Izabrane vesti

Kolbi Ros je rođen u Koloradu pre 24 godine, studirao je Univerzitet Peperdin, dok je evropsku odiseju počeo u Nimburku, da bi se posle jedne sezone u Češkoj preselio u Vareze. Šutira iz svih poizicija, odlikuje ga liderstvo na parketu, oličeno u brzim odlukama i sjajnom driblingu.

On je osmo pojačanje crnogorskog tima, pošto su prethodno potpisali Marvin Džouns, Alerik Frimen, Džakori Vilijams, Andrija Slavković, Andrija Grbović, Flečer Mekgi i Meklin Rajt.



tagovi

KK Budućnost PodgoricaKolbi RosABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara