Košarkaši Budućnosti (Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic)
Košarkaši Budućnosti (Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic)

Budućnost ubacila 30 poena u prvoj četvrtini, ali stala u osmini finala Evrokupa

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.04.23. | 21:26

Ulm savladalo Podgoričane i plasirao se u četvrtfinale, drugu godinu zaredom

Košarkaši podgoričke Budućnosti zaustavljeni su i ove sezone u osmini finala Evrokupa. Kao šestoplasirani posle grupne faze, gostovali su nemačkom Ulmu u osmini finala i izgubili od sastava koji sa klupe predvodi bivši nemački reprezentativac Anton Gavel - 92:83.

Podgoričani su sjajno otvorili meč, postigli 30 poena u uvodnih 10 minuta i na prvi odmor otišli sa 14 poena prednosti. Nije bilo dovoljno. Ni blizu. Domaćin je fantastičnom igrom na oba kraja u trećoj četvrtini stigao do preokreta, preuzeo kontrolu i potom prilično rutinski priveo meč kraju.

Izabrane vesti

Pobednički sastav je do pobede sa moćnim dabl-dablom predvodio Brazilac Bruno Kaboklo koji je ubeležio 19 poena i 11 skokova za indeks korisnosti 24. Bivši košarkaš Anadolu Efesa, Olimpijakosa i Huventuda, Brendon Pol, dodao je 18 poena, dok je crnogorski internacionalac Fedor Žugić meč okončao sa 14 poena. Još jedan Brazilac, Jago dos Santos, dodao je 10 poena, uz sedam asistencija.

Kod Podgoričana očekivano ispred ostalih Erik Grin sa 29 poena, ali je do dvocifrenog poenterskog učinka stigao još samo Tre Bel Hejns sa 17 poena. Kanađanin je upisao i osam asistencija. Alfa Kaba je blistao na skoku (11), ali je postigao svega šest poena.

Ulm će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom suseta između Turk Telekoma i Breše. U slučaju pobede turskog tima, putovaće u Ankarau, dok bi Italijane ugostio u svojoj dvorani.

EVROKUP - PLEJ-OF (OSMINA FINALA)

Utorak

Prometej – Hamburg 87:79

/Sidorov 21 - Čajlds 19/

Sreda

Lijetkabelis – Pariz 97:98

/Moris 23 - Begaran 22/

Ulm – Budućnost 92:83

/Kaboklo 19 - Grin 29/

Hapoel Tel Aviv – Venecija (u toku)

Huventud - London Lajons (u toku)

Promiteas – Burg (u toku)

21.15: Gran Kanarija - Bursa

Četvrtak

18.45: Turk Telekom - Breša



tagovi

KK Budućnost PodgoricaUlmEvrokupVladimir JovanovićAnton GavelErik GrinBrendon PolAlfa KabaTrej Bel Hejns

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara