Košarkaši Budućnosti (©ABA LIGA / Budućnost VOLI)
Košarkaši Budućnosti (©ABA LIGA / Budućnost VOLI)

Budućnost već ima tim za narednu sezonu, Martin verovatno ide, promene u stručnom štabu

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.06.20. | 15:18

Cilj je forsiranje domaćih igrača, uz svega nekoliko promena u rosteru

Žal u košarkaškom klubu Budućnost zbog poništavanja sezone u Jadranskoj ligi je velika, ali u Podgorici su se već okrenuli planovima za takmičarsku 2020/21 i sastavljanje tima gde će promene biti minimalne.

Posle održane sednice Upravnog odbora Budućnosti otkiveno je da će promene tokom leta biti minimalne, a vrlo je verovatno da će u novoj sezoni najvećih promena biti u stručnom štabu. Nije jasno da li će doći novi trener umesto Petra Mijovića, ili će mladi trener dobiti nove saradnike na klupi.

Izabrane vesti

”Najveći akcenat je na mlađim selekcijama, razvojnom timu i mlađim selekcijama Studentskog centra, kao i popularisanju i razvoju košarke u Crnoj Gori. Plan Budućnosti je da kroz učešće razvojnog tima u ABA ligi i kroz takmičarsku sezonu obezbedi najveći broj crnogorskih kvalitetnih igrača”, stoji u saopštenju, uz najavu da će tokom naredne dve nedelje biti razgovora sa stručnim štabom o daljim planovima i strategiji:

”Potrebno je da se nađe najbolje rešenje kada je u pitanju stručni štab prvog tima Budućnost i razvojnog tima Studentski centar, kako bi se u naredne tri godine realizovao plan razvojnog centra u sklopu Budućnosti s posebnim fokusom na nove naraštaje i razvoj talentovanih mladih igrača”.

Nije samo Olimpijakos: I Makabi se interesuje za Martina

Kako se najavljuje po crnogorskim medijima, izgled većeg dela sastava Budućnosti se već zna i ostaće Džastin Kobs, Nikola Ivanović, Petar Popović, Fedor Žugić, Suad Šehović, Igor Drobnjak, Milić Starovlah, Aleksa Ilić, Danilo i Zoran Nikolić. To znači da su izvesno slobodni Šon Kilpatrik, Skot Bamfort, Filip Barović, Kim Tili, Šon Kilpatrik, Martins Mejers, te Hasan Martin koji je od ranije povezivan sa Olimpijakosom kao zamena Nikoli Milutinovu. S obzirom da je srpski centar jutros i zvanično prešao u CSKA iz Moskve, centar Budućnosti ima otvoren put ka Pireju... Mada, u priči je navodno i Makabi iz Tel Aviva.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara