Demarkus Kazins (©AFP)
Demarkus Kazins (©AFP)

Bugi Kazins na putu za Kinu

Vreme čitanja: 1min | uto. 14.11.23. | 17:00

Svojevremeno jedan od najboljih centara u NBA privlači pažnju iz najmnogoljudnije zemlje sveta

Svojevremeno je dominirao NBA ligom, ali sve je krenulo nizbrdo kada je otišao iz Sakramenta u Nju Orleans. Želeo je sredinu u kojoj bi mogao da napadne prsten, pokušao sa Golden Stejtom, Hjustonom, Milvokijem, čak kratko i Denverom. Povrede su ipak učinile svoje i za Demarkusa Kazinsa, po svemu sudeći, više nema mesta u NBA ligi.

Kratko je u aprilu nastupao u Portoriku, a sada bi karijeru mogao da nastavi u Kini. BasketNews piše da je privukao pažnju nekoliko timova iz tamošnje lige i da se realizacija saradnje sa jednim uskoro realizuje.

Izabrane vesti

Pokazao je Bugi da nije zaboravio da igra košarku tokom kratkog boravka u Portoriku, gde je beležio 20,4 poena, 11 skokova i 4,5 asistencije. Poznati analitičar Stiven Ej Smit je nedavno pričao kako bi sada bio među pet najboljih centara u ligi i da ne zaslužuje da igra u Portoriku. Ipak, izgleda da mu je Kina suđena.

Sa NBA ligom je, sva je prilika, završio. Ubeležio je 654 nastupa i prosečno beležoi 19,6 poena i 10,2 skoka. Ipak, od 2020. nije imao dvocifren prosek poena, a nije sakupio 90 nastupa u četiri različita kluba.

Četiri puta je igrao na Ol-star mečevima, dva puta bio uvršten u drugu petorku NBA lige. Nastupajući za reprezentaciju SAD, osvojio je zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Španiji i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.


tagovi

Demarkus Kazins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara