Humanitarni tiket u podne: Željko Likić tipuje za nabavku respiratora za bolnice

Vreme čitanja: 5min | sre. 25.03.20. | 10:42

Reprezentativac Srbije u kolicima očekuje plemeniti dobitak od 112.400 dinara

Naš današnji plemeniti kladilac je Željko Likić. Rođen je 1990. godine u Kninu. Usled rata, na prostorima bivše Jugoslavije, 1995. dolazi da živi u Beograd. Završava srednju školu “Vazduhoplovna akademija” na Dorćolu. Zbog teške finansijske situacije odmah nakon završetka školovanja počinje da radi građevinsku limariju. To je bio posao kojim se bavio do 2016. godine. Poslednjeg dana juna 2016. godine doživeo je nesreću na radu, pao je sa merdevina sa sedam metara visine. Zadobio je mnogobrojne povrede opasne po život. Oporavio se, ali samo jedna povreda nije uspela da se sanira. Bio je to  prelom kičme i povreda kičmene moždine koja je kao posledicu ostavila oduzetost i disfunkciju donjih ekstremiteta. Od tada za kretanje koristi invalidska kolica.

U aprilu 2017. godine, na preporuku drugara, dolazi na trening košarke u kolicima i zaljubljuje se na prvi pogled u magičnu igru. Rado se odazvao našem pozivu da učestvuje u MOZZARTOVOM Humanitarnom tiketu i doprinese nabavci toliko potrebnih respiratora. Poveo nas je prvo do Švedske, prijateljski meč, LANDSKRONA – TORNS. Domaći imaju dva trijumfa i remi u dosadašnjim prijateljskim mečevima. Gosti su odigrali više kontrolnih utakmica sa učinkom 3:1:1. Na četiri duela palo je četiri i više golova. Landskrona ima bolji međusobni skor, 2:1:0.

Izabrane vesti

“Da se okušam sa golovima, tri plus”.

Mnogo rada, truda i znoja uložio je u sport i brzo, mada nije očekivao, počelo je da se vraća Željku, pre svega uspešnim rezultatima. U septembru 2018. godine potpisuje svoj prvi profesionalni ugovor sa Košarkaškim klubom invalida Vrbas iz Banja Luke. Nakon samo godinu i po dana treniranja. A satnica i država u dobrotvonom tiketu ostaju iste, SANDSBRO AIK– INGELSTAD.

“DP 2 – 2, gosti će trijumfovati i u prvom i u drugom poluvremenu”.  

Nastavljamo sa tipovanjem, ali i pričom o našem gostu. Ubrzo je prvi put uzeo učešće na međunarodnim takmičenjima, kao što su NLB liga i osvaja prvo mesto kao i prvo mesto u grupnoj fazi Evrolige 2 i sedmo mesto u završnoj fazi Evrolige 2. Postizanjem tih rezultata usledio je i poziv za nacionalni tim Srbije koji je na Evropskom prvenstvu “C” divizije, u Sofiji, 2019. godine ostvario istorijski uspeh osvojivši srebrnu medalju. Tako se reprezentacija plasirala u viši rang takmičenja, “B” diviziju. Naša naredna odrednica je Belorusija, C. NORD – TRAKTOR.

“Idem na broj golova, četiri plus”.

Još malo o Željku u drugoj brzini. Plasman u “B” diviziju ostvaren je posle petnaest godina postojanja Saveza košarkaška u kolicima Srbije (SKKS). Sve je obrađeno i napisano u knjizi autora, a ujedno i predsednika Saveza Vladimira Kuzmanovica “ U drugoj brzini “. Nakon toga došao je i drugi profesionalni ugovor za našeg gosta sa košarkaškim klubom invalida “Zmaj”, KKI Zmaj, iz Gradačca. Da par rečenica ispišemo o poslednjoj utakmici na humanitarnom tiketu. Meč JUVENTUS MANAGVA – DEPOR. FERETI dolazi iz prestonice Nikaragve. Gosti imaju bolji međusobni skor, 4:2:6, uz najubedljiviju pobedu od 4:1, ujedno je bila i poslednja. Deportivo ima i pet bodova viška pa je bolje plasiran. Zauzima četvrtu poziciju dok su rivali sedmi. Managva je posle tri remija pobedila sa 5:0 pa izgubila sa 4:2. Nakon četiri pozitivna ishoda Fereti je poražen u gradskom derbiju sa 1:0, potom u poslednjem kolu sa 2:0.

“Očekujem od dva do četiri gola”, rekao je Željko Likić i dodao:

“Sa KKI Zmaj zakazao sam svoje drugo finale NLB lige i drugo učešće u Evroligi 2. Rezultati i uspesi, koje sam ostvario za nepune tri godine, samo me dodatno motivišu da još više, jače i upornije radim i treniram, ne štedeći se ni malo. Iza svog tog truda, kao sećanje, ostaju medalje koje svaka na svoj način ima priču i značenje”.

Naša kompanija, kao mnogo puta do sad, vodi borbu da pomogne svima kojima je pomoć potrebna. Najnovija informacija glasi da će MOZZART srpskim bolnicama donirati deset respiratora. Top of FormBottom of FormJoš nekoliko rečenica o našem društveno odgovornom poslovanju. Kompanija planira izgradnju Mozzart – eko parka kod Štark arene. Krenula je i nova akcija “Za duži životni vek – najduži tiket”. Svojevremeno, učestvovali smo u akciji “Bitka za bebe” i donirali smo veći broj inkubatora srpskim porodilištima, a plan je da kompanija donira novih dvanaest inkubatora. Bili smo generalni sponzori studentskog sporta na Beogradskom univerzitetu. U Rektoratu nam je uručena specijalna zahvalnica za naročite zasluge za razvoj sporta na BU. Mozzart je bio naslovni sponzor KLS – a, sponzor ABA lige, KK Borca… Beting partneri smo KSS – a , FSS – a , FK Crvena zvezda, KK Partizan…U akciji “Sto terena za jednu igru” obnovili smo i svečano otvorili tačno 82 košarkaška terena. Poslednje je otvoreno u čast legendarnog  Slobodana Pive Ivkovića.

U duhu misije “Budimo društveno odgovorni i u 2020. godini” kompanija MOZZART će i dalje donirati u zdravstvo, sport, humanitarne akcije, obrazovanje, kulturu, udruženja obolelih… Podsetimo da trenutna donirana suma kompanije MOZZART, samo u "Humanitarnom tiketu u podne", iznosi 14.876.989 dinara.

MOZZARTОV  843. učesnik "Humanitarnog tiketa u podne", proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio humanitarni tiket za rekordnih 823.600 dinara. Ivica je dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

Obaveštenje važno za Republiku Srpsku! 

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg gosta Željka Likića dobitak će biti doniran i za Dnevni boravak za decu i omladinu sa autizmom “Deca svetlosti”, Banja Luka. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote, na odigrane utakmice, bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa!

*  Takođe, analiza ponude mečeva bila je aktuelna u momentu objavljivanja rubrike. U slučaju da neki od događaja u međuvremenu bude odložen zbog aktuelne situacije vezane za proglašenu pandemiju koronavirusa, po pravilima igre na tiketima odigranim pre otkazivanja meča računaće se kvota 1,00 ukoliko utakmica ne bude održana u roku od 50 sati od vremena navedenog u ponudi za klađenje. 

 

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar Mozzartove onlajn ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mestu, gde morate da obavite mnogo više koraka da biste se opkladili, preko sajta ili aplikacije mozzartbet.com samo u ŠEST koraka obavićete sve što je neophodno da bi igra počela. Detaljno uputstvo pogledajte OVDE!

Sve informacije o pravilima MOZZART igara pogledajte OVDE!

PIŠU: Đurđe MEČANIN i Miloš MILIĆ
djurdje.mecanin@mozzartbet.com


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara